Truppen åker till Dubai på träningsläger 2019

Som en del i uppladdningen inför den allsvenska säsongen 2019 kommer vi på ÖSK Fotboll att åka på ett träningsläger till Dubai mellan den 27 januari och 5 februari. Under lägret kommer vi att spela två träningsmatcher (motstånd är ännu inte klart) och matcherna kommer sändas på Cmore.

I samband med träningslägret har vi tagit initiativ till samtal och dialog med människorättsorganisationen Civil Rights Defenders. ÖSK:s personal, ledare och spelare kommer att utbildas av Civil Rights Defenders inom mänskliga rättigheter inför resan till Dubai. Fotboll kan bidra till dialog och kunskapsutbyte, även med länder där respekten för mänskliga rättigheter är som sämst. I stället för bojkott satsar vi nu inom ÖSK på att öka kunskapen och skapa en större medvetenhet i dessa viktiga frågor.

I grunden handlar det om värderingar, där delar ÖSK och Civil Rights Defenders övertygelsen om alla människors lika värde och rättigheter och vill motverka alla former av diskriminering. Civil Rights Defenders kommer bidra med värdefull expertis till ÖSK inför denna resa till Dubai.

Anders Pettersson, Executive Director Civil Rights Defenders:
– Vi är glada att se att fler organisationer visar engagemang och ser värdet av ökad kunskap. Att ÖSK tydligt tar ställning för mänskliga rättigheter och prioriterar att lyfta dessa frågor är jätteviktigt. Att ta reda på vad som händer vid sidan av fotbollsplanen är att visa respekt för de modiga människor som dagligen riskerar sina liv för att det ska finnas rättvisa och säkerhet i världen. Vi hoppas att fler aktörer så väl idrottsföreningar och företag som privatpersoner blir inspirerade att lära sig mer om hur det faktiskt ser ut dit en reser.

Simon Åström, vd ÖSK Fotboll:
– Alla människors lika värde är en självklarhet i vår värdegrund och det känns väldigt bra att samarbeta med Civil Rights Defenders. Vi ser fram emot detta och hoppas att vi tillsammans kan inspirera andra samhällsaktörer att ta liknande initiativ för mänskliga rättigheter och långsiktig förändring. Träningslägret är en viktig del i våra förberedelser inför den kommande säsongen och det är både värdefullt och viktigt för oss som reser att ha större kunskap och insikt i det som sker utanför planen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908