Adam Bark och Helmer Andersson flyttas upp till A-truppen

ÖSK är glada att meddela att akademispelarna Adam Bark och Helmer Andersson flyttas upp till A-truppen. Adam Bark har sedan tidigare ett ungdomskontrakt med ÖSK som sträcker sig över nästa säsong. Helmer Andersson har även han ett ungdomskontrakt som gäller till och med 2020. De båda spelarna har tränat periodvis med A-truppen under den gångna säsongen och blir nu en permanent del av det lagbygge som Axel Kjäll och tränarteamet bygger vidare på inför säsongen 2019.

– Akademiverksamheten är en mycket viktig del av vår organisation och vi är stolta att återigen lyfta upp unga spelare som får chansen i A-truppen. Skickliga tränare i vår akademi tillsammans med duktiga och ambitiösa spelare gör detta möjligt. Detta är en del i vår långsiktiga satsning och visar att vi de senaste åren har vässat vår utbildning att fostra och utveckla lokala och regionala talanger som har ambition och vilja att spela fotboll på allra högsta elitnivå, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll.

Anfallaren Adam Bark debuterade i Sturehovs A-lag 2015 där han gjorde succé direkt. Efter ett halvår gick han över till ÖSK:s akademi för att spela med U17. Under tiden i ÖSK har Bark utöver spel med akademin varit med på två träningsläger med A-laget, spelat matcher i U21 och Eksjöhuscup samt kontinuerligt tränat med A-truppen. I år har Bark även varit med som ersättare under en allsvensk match.

Mittbacken Helmer Andersson är son till ÖSK-legendaren Thomas Andersson och har varit bofast i pojklandslagen de senaste åren. Där har han varit tongivande och ordinarie i backlinjen och under 2018 spelade han EM med P17-landslaget där han spelade samtliga minuter. I ÖSK:s akademi är Andersson, trots sin unga ålder, lagkapten i U19 och i U21 har han blivit ordinarie. I år har han likt Adam Bark tränat kontinuerligt med A-truppen, varit med på träningsläger, spelat Eksjöhuscup och varit med på bänken under en allsvensk match.

– Både Adam och Helmer har under årets säsong tagit stora steg både på och utanför planen. Det ska bli spännande att följa deras fortsätta utveckling som spelare och personer i vår A-lagsmiljö, säger Axel Kjäll, tränare ÖSK Fotboll.

Fakta Adam Bark
Född: 2000-09-26
Position: Anfallare/ytter
Tidigare klubbar: Rynninge IK, Latorps IF, Karlslunds IF, IK Sturehov
Landslag: U16, U17

Fakta Helmer Andersson
Född: 2001-09-08
Position: Mittback
Längd: 190cm
Moderklubb: Östra Almby FK
Landslag: U15, U16, U17

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908