Förlust efter en intensiv match i Norrköping

Under söndagen spelades Allsvenskans näst sista omgång och ÖSK reste till Norrköping för en laddad derbymatch mot IFK. Det blev en mycket intensiv och underhållande tillställning. Bertilsson gav ÖSK ledningen i slutet av första halvlek och efter två Norrköpingsmål kvitterade inhoppande Igboananike efter 85 minuter. Men Norrköping avgjorde med 3-2 i den 94:e minuten efter mål av Sjölund.

Till dagens match var tre nya spelare med i startelvan jämfört med senast: Ring, Bertilsson samt första Allsvenska matchen från start för Deprem.

Matchen höll på att få en snöplig inledning för de svartvita. Moberg Karlsson skickade iväg en vänster yttersida från långt avstånd och bollen seglade över Jansson och gick i ribban men studsade utåt. Minuten senare var det forne ÖSK:aren Kalle Holmbergs tur att testa Jansson när han drog till med ett distansskott som studsade farligt nära mål men Oscar kunde rädda till hörna. Det var mycket Norrköping första kvarten och ÖSK hade svårt att få till något eget spel överhuvudtaget. I den 18:e minuten dribblade Moberg Karlsson sig fram till straffområdet och sköt, men återigen var Jansson med på noterna och fredade sitt mål. Tranberg tvingades utgå skadad (lindat lår) och De Sousa Silva ersatte med 25 minuter spelade. När det kändes som en tidsfråga innan Norrköping skulle sätta 1-0 så kom ÖSK in i matchen och började skapa lägen. I den 26:e minuten frispelades Bertilsson i djupled, hårt uppvaktad bakifrån så blev hans avslut något för rakt på och Pettersson i hemmamålet kunde rädda. Några minuter senare hade Ring ett skott som smet tätt utanför.

Med dryga halvtimmen spelad kom matchens så långt bästa målchans. Deprem löpte sig fri men hans avslut hade mer att önska och Pettersson kunde rädda utan problem, synd på en så fin chans. ÖSK var mycket starka i mitten av halvleken och Norrköping var tillbakatryckta. Men i 40:e minuten var det åter dags för en hemmachans. Dagerståhl väggade sig fram och hade fint skottläge i straffområdet men Almebäck stod för en strålande block och kunde få bollen till hörna. En intensiv första halvlek skulle till slut få ett mål. Besara satte fart i en omställning, efter en fin bollvinst av Rogic, och hade Deprem med sig till vänster men serverade Bertilsson till höger i höjd med straffområdet. Johan tog emot och drog till med ett hårt och lågt skott som satt säkert intill högerstolpen. Ett skönt avslut på den första halvleken som helt klart hade två ansikten med varsina dominanta perioder.

Andra halvlek inleddes sånär med en kvittering. Efter ett inlägg från vänster kunde Dagerståhl gå upp starkt i luften och nicka bollen mot bortre delen av målet. Bollen tog i insidan av stolpen och studsade rätt sett med ÖSK-ögon och Jansson kunde till slut lägga beslag på den. I den 53:e minuten fick Besara en bra möjlighet att sätta dit 0-2 från central position vid straffområdesgränsen men Petterson kom ut snabbt och stod för en bra räddning. Någon minut senare dribblade Besara i straffområdet innan han tryckte iväg ett hårt skott som dessvärre tog i burgaveln. I den 58:e minuten kom istället kvitteringen för Norrköping. Efter ett lågt inspel från Thern stormade flera hemmaspelare in i straffområdet och Moberg Karlsson kunde stöta in 1-1 förbi en chanslös Jansson. Målet gav energi för Norrköping som fortsatte att trumma på framåt. Men det var Bertilsson skulle få nästa chans med ett bra skottläge i straffområdet men Pettersson var med på noterna. I den 64:e minuten slogs en hörna in i ÖSKs straffområde, bollen nickades ut till Moberg Karlsson som drog till med en perfekt volley och bollen dundrade in i bortre delen av målet. Ett tungt tapp för ÖSK som bara några minuter senare var nära att åka på 3-1 också. Holmberg fick bollen upplagd för sig vid straffområdet men hans låga avslut smet decimeterna utanför bortre stolpen.

Matchen fortsatte att bölja och i den 71:a minuten kom ett perfekt vänsterinlägg från Rogic och Deprem satte dit en hård nick men Pettersson gjorde en kanonräddning. Otroligt nära kvittering. I efterföljande anfall gick bollen som på ett snöre för Norrköping och Moberg Karlsson blev helt friställd men från bara några meter rullade han bollen utanför.

Matchen fortsatte att storma på i ett rasande tempo och Bertilsson med ännu ett farligt läge med skott från nära håll - men en ny kanonräddning av Pettersson trots en farlig touch via försvarare på vägen. Med fem minuter kvar kom en riktigt lång och fin djupledsboll och nyss inbytte Igboananike sprintade ifrån Johansson och tryckte distinkt in 2-2.

Norrköping försökte trycka på allt i slutet för att rädda guldstriden. I den 93:e minuten sköt Skrabb från farligt läge men bollen till hörna. Efter en dubbelhörna så kom 3-2 i den 94:e minuten. Inbytte Sjölund fick en tå på ett sista inlägg och Jansson lyckades inte hålla bollen utanför målet. En otroligt händelserik och intensiv match som tyvärr fick ett dystert slut för det svartvita laget.

Nästa match (den sista för säsongen) för ÖSK spelas söndag 11 november kl. 15.00 och då kommer IFK Göteborg på besök till Behrn Arena.

Resultat: 3-2 (0-1)
Mål: Bertilsson 45+1´, Moberg Karlsson 58’, 64’, Igboananike 85’, Sjölund 90+4.
Varningar: Inga
Hörnor: 11-1
Byten ÖSK: Victor Tranberg ut – Fabio De Sousa Silva in (25’), Rodin Deprem ut – Kennedy Igboananike in (79’), Johan Bertilsson ut – Simon Amin in (92’),
Byten IFK Norrköping: Kalle Holmberg ut – Jordan Larsson in (69’), David Moberg Karlsson ut – Lars Krogh Gerson in (75’), Ian Smith ut – Daniel Sjölund in (92’).
Publik: 9124
Domare: Glenn Nyberg, Mikael Hallin (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och David Almgren (fjärde).