Tung förlust i Gävle

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

I den 26:e omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under lördagen Dalkurd FF på bortaplan. Matchen på Gavlevallen var mållös i paus efter ett ribbskott av Michael Omoh. I andra halvlek tog Dalkurd ledningen genom ett nickmål av Tranberg. ÖSK hade svårt att skapa lägen för en kvittering och matchen slutade 1-0 till Dalkurd.

Efter landslagsuppehållet återstartade under lördagen Allsvenskan och för ÖSK:s del väntade möte i Gävle mot Dalkurd FF. ÖSK var nära att få en smakstart på matchen. I lagets första anfall slog Björnquist ett långt inlägg som passerade alla Dalkurdförsvarare och landade hos Omoh i bortre ytan. Han sköt direkt och bollen gick förbi målvakten van der Lei men i ribban och ut.

Hemmalaget jobbade fram ett par chanser efter dryga kvarten. Först vann Ayaz en närkamp mot Almebäck och slog en passning snett inåt bakåt. Lawan fick ett mycket fint läge men sköt en bit över. I nästa spelmoment studsade bollen fram och tillbaka i ÖSK:s straffområde och nådde slutligen Ayaz som skickade iväg ett snabbt skott i steget, men Jansson stod rätt och räddade utan att släppa retur.

Dalkurd dominerade långa stunder bollinnehavet men ÖSK låg rätt defensivt och de grönkläddas rullande ledde sällan till några farliga lägen. Några minuter före paus oroade Ayaz på nytt i ÖSK:s straffområdet. Hans dubbla skottförsök ledde dock inte till något annat än inspark för Jansson. Det var 0-0 i paus.

Om första halvlek var händelsefattig så kunde samma beskrivning användas för den andra. Lagen turades om att rulla boll men hade svårt att spela sig igenom till målchanser. I den 65:e minuten fick Dalkurd frispark på vänstersidan och flyttade upp laget i offensivt straffområde. Ahmed lyfte in bollen och den nickskarvades vidare av Robin Tranberg förbi Jansson och in i mål. 1-0 till Dalkurd.

Fem minuter efter Dalkurds ledningsmål tog Omoh emot bollen en bit utanför straffområdet, vände upp och avlossade ett tungt skott i riktning mot bortre krysset. Målvakten van der Lei slängde sig dock och räddade med fingertopparna till hörna. Axel Kjäll försökte sen stärka offensiven genom att byta in Deprem med kvarten kvar, men anfallsförsöken bestod allt som oftast av långa bollar utan rätt adress. Det blev aldrig något tryck mot Dalkurds mål, utan hemmalaget kunde komfortabelt spela av tilläggstiden och räkna in en viktig seger i kampen för nytt allsvenskt kontrakt.

Nästa match för ÖSK spelas söndagen den 28:e oktober klockan 15:00. Då kommer Djurgårdens IF på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: R. Tranberg (65’)
Varningar: Rogic, Lorentzson, Bertilsson, Mårtensson
Hörnor: 5-3
Byten Dalkurd FF: R. Tranberg ut - Ceesay in (73’), Ayaz ut - Awad in (76’)
Byten ÖSK: Bertilsson ut - Ring in (59’), Lorentzson ut - Deprem in (74’), Omoh ut - Sköld in (85’)
Publik: 351
Domare: Magnus Lindgren, Niclas Ivarsson (ass.), Johan Thalin (ass.) och Ozan Camlibel (fjärde)

Startelva Dalkurd FF
van der Lei
Ekblad - Thorbjörnsson - Löfkvist - Moenza
Strand - Tranberg - Lawan - Ahmed - Ståhl
Ayaz

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Viktor Tranberg - Michael Almebäck - Martin Lorentzson
Daniel Björnquist - Johan Mårtensson - Filip Rogic - Michael Omoh
Johan Bertilsson - Kennedy Igboananike - Nahir Besara

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908