Rogic kvittering gav poäng mot AIK

Foto: Bildbyrån/Andreas Sanström

Under söndagen spelade ÖSK mot serieledarna AIK på Friends Arena. Kristoffer Olsson gav hemmalaget ledningen under första halvlek. AIK såg starkast ut även i andra halvlek men på tilläggstid ordnade Filip Rogic kvitteringen och ÖSK tog en stark pinne i huvudstaden.

I ÖSK var Rogic åter i startelvan efter avstängningen senast och Nordin Gerzic startade trots skadekänningen under senaste matchen. Även Albin Granlund ny in från start.

Det var AIK som inledde bäst och som förutspått tog tag i matchen från start. ÖSK försvarade sig dock stabilt under matchinledningen. Det var väldigt få målchanser under första halvtimmen. ÖSK var helt inställda på försvar och sjönk lågt i försvarsspelet och lät AIK stå för det offensiva spelet.

I den 31:a minuten klev ÖSK fram i offensivt läge men tappade bollen i utsatt läge. Olsson drev upp bollen centralt, släppte ut den på vänsterkanten till Elyounoussi som sedan passade tillbaks till Olsson. AIK-mittfältaren smet emellan mittbackarna och blev förvånansvärt fri i straffområdet och kunde behärskat rulla in 1-0 till höger om Jansson. Efter målet sjönk tempot och inget av värde hände fram till slutminuten av den första halvleken. Almebäck ryckte fram i en ovanlig offensiv räd och efter passning från Rogic var mittbacken helt fri med Linnér i straffområdet. ”Iron-Mike” försökte chippa över den utrusande AIK-keepern men denne stod för en grym räddning och nekade ÖSK kvitteringen precis innan paus. 1-0 efter 45 minuter.

ÖSK kom ut lite starkare i andra halvlek och hade något mer boll och offensiva intentioner. Men det var AIK som fick den första målchansen och den var stor. Goitom ryckte sig loss i djupled och skottfintade sig till ett friläge med Jansson. Men Oscar stod för en superräddning vid första stolpen och höll matchen vid liv. ÖSK försökte att trycka på framåt men hade svårt att skapa ordentliga lägen. Besara och Kennedy hade missriktade skott från distans men inte bättre än så. Med 20 minuter kvar byttes Omoh in mot Granlund i ett försök att få mer offensiv kraft. Dock var det AIK som kom närmre ett 2-0 mål. Stefanelli och Olsson med avslut som precis gick utanför mål.

ÖSK lyfte upp laget rejält under sista delen av matchen och satte tryck mot AIKs mål. I den 85:e minuten skickade Rogic fram bollen till Igboananike i straffområdet som sköt. Bollen blockades av Rashidis hand och domaren blåste och pekade på straffpunkten. Dessutom fick Rashidi sitt andra gula kort i matchen och visades ut. Besara klev fram och tog straffen. Dessvärre slog Nahir straffen lite för svagt mot mitten av målet och Linnér släpade med ena benet och styrde undan bollen från att gå i mål. Men ÖSK gav inte upp och med sju tilläggsminuter så fanns det tid kvar att jaga på med en man mer.

I den 93:e minuten lyfte Tranberg in ett inlägg som Besara bröstade ner till Igboananike som serverade Rogic som med kraft och precision vackert curlade in 1-1 i bortre hörnet! Skönt. Det kunde ha blivit ännu bättre, i den 95:e minuten fick inhoppande Bertilsson ett superläge efter en vass löpning men Johan trasslade med avslutet och chansen uteblev. Samme Bertilsson hade även matchens sista skott med bara sekunder kvar men bollen gick en bit utanför. 1-1 och en stark poäng att ta med sig hem till Närke igen.

Nästa match för ÖSK spelas lördag den 20 oktober kl. 16.00 på Gavlevallen och för motståndet står Dalkurd FF.

Statistik
Resultat: 1-1 (1-0)
Mål: Olsson 31´, Rogic 90+3´.
Varningar: Rashidi, Gerzic, Rashidi (andra gula och rött).
Hörnor: 2-4
Byten ÖSK: Albin Granlund ut – Michael Omoh in (71’), Johan Mårtensson ut – Johan Bertilsson in (83’), Martin Lorentzson ut – Rodin Deprem in (88’).
Byten AIK: Tarik Elyounoussi ut – Nicolas Stefanelli in (56’), Henok Goitom ut – Denni Avdic in (82’), Nicolas Stefanelli ut – Rasmus Lindkvist in (89’).
Publik: 21.023
Domare: Johan Krantz, Peter Magnusson (ass.), Johan Thalin (ass.) och Farouk Nehdi (fjärde).

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Viktor Tranberg
Albin Granlund – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Daniel Björnquist
Filip Rogic – Kennedy Igboananike – Nahir Besara

Startelva AIK
Oscar Linnér
Panajotis Dimitriadis – Per Karlsson – Robin Jansson
Daniel Sundgren – Sebastian Larsson – Enock Kofi Adu – Kristoffer Olsson – Heradi Rashidi
Tarik Elyounoussi – Henok Goitom

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908