Örebro SK fyller 110 år

Söndagen den 28 oktober fyller Örebro SK 110 år. Jubileet kommer att firas i samband med vår hemmamatch mot Djurgårdens IF på Behrn Arena klockan 15:00. Alla föreningar från ÖSK Alliansen kommer att närvara under firandet.

Den 28 oktober 1908 grundades idrottsföreningen Örebro Sportklubb som en flersektionsförening med nästan 100 medlemmar. Idag omfattar ÖSK Alliansen såväl elit- som breddverksamhet och består av sju grenföreningar med flera tusen medlemmar:

- ÖSK Bandy
- ÖSK Fotboll
- ÖSK Handboll Dam
- ÖSK Handboll Herr
- ÖSK Söder
- ÖSK Ungdom
- ÖSK Futsal

Klockan 13:15 den 28 oktober kommer föreningarna att samlas på Järntorget och tillsammans gå i ett ÖSK-tåg ned till Behrn Arena för matchen mellan ÖSK Fotboll och Djurgårdens IF. Väl på Behrn Arena kommer föreningarna att hyllas inför publiken tillsammans med musikuppträdande. I halvtid kommer det att delas ut guld- och silvermedaljer till personer som varit framstående i de olika föreningarna genom åren.

ÖSK Fotboll kommer även att hylla ”Bästa ÖSK-spelaren genom tiderna”. En tävling som pågått på Facebook de senaste 14 veckorna och avgörs onsdagen 10/10. Finalen är mellan Thomas Andersson och Anders Karlsson.

– Vi är stolta över att fira 110-årsjubileet och att alla grenföreningar vill vara med och visa upp vår klubb. Vi hoppas att alla örebroare kommer och deltar i firandet och hyllar alla de idrottare som vi har i Örebro Sportklubb, säger Lars-Peter Alexandersson, Ordförande ÖSK Alliansen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908