Motståndarkollen: IF Elfsborg

Med tre raka segrar i bagaget rullar ÖSK-bussen under lördagen mot sydväst och Borås för bortamatch mot IF Elfsborg. Elfsborg kommer till matchen efter en kämpig säsong. De gulsvarta, ledda av tränaren Jimmy Thelin, inledde säsongen svagt men varvade upp med några segrar lagom till VM-uppehållet.

I omstarten av serien i början på juli ägde senaste matchen mot ÖSK rum. De svarvita tog ledningen på Behrn Arena genom Kennedy Igboananike, men Elfsborgs måltjuv Victor Prodell byttes in med kvarten kvar och vände matchen till seger för Boråslaget med två mål i slutet.

Efter besöket i Närke har Elfsborg gått igenom en tuff period i Allsvenskan men till slut brutit en poäng- och mållös trenden. Laget kommer nu till returmötet med tre raka kryss och placerar sig på tolfte plats i tabellen, tio poäng bakom ÖSK.

ÖSK har traditionellt haft det tufft på bortaplan mot Elfsborg och den senaste segern kom i oktober 2007 (0-2) efter mål av dåtida svartvita giganter i form av Lars Larsen och Patrik Anttonen. Frågan nu är om trendbrottet mot Sundsvall kan följas upp med en insats som förbättrar ÖSK:s statistik i Borås.

Tre spelare att hålla koll på i Elfsborg:
1. Kevin Stuhr Ellegaard - Den danske målvakten gör sin sjätte säsong i Elfsborg och bär numer kaptensbindeln. 35-åringen kan vara något ojämn, men har många gånger på egen hand räddat poäng åt sitt lag med fantastiska parader.

10. Simon Lundevall - Yttermittfältarenkom från Gefle inför säsongen 2015 och är klart poängbäst i Elfsborg denna säsong med sex mål och fem assist på 20 matcher. Besitter ett härligt driv i steget och trivs med att ta sig inåt i banan från vänsterkanten.

20. Chinedu Obasi - Nigerianenanslöt från engelska Bolton i sommarfönstret och debutmålade i den svartgula tröjan senast mot IFK Göteborg. Har därutöver antecknats för två målgivande passningar. Anfallaren har haft skadebekymmer men besitter bevisligen en hög potential med historik i tyska.Schalke 04 och som den allsvenska publiken kunnat se under sejourerna i AIK.

startade Elfsborg senast:
Kevin Stuhr Ellegaard
Frederik Holst - Jon Jönsson - Joakim Nilsson - Rami Kaib
Per Frick - Stefan Ishizaki - Samuel Holmén - Simon Olsson - Simon Lundevall
Chinesu Obasi

Tre senaste matcherna lagen emellan:
2018-07-08 ÖSK-IF Elfsborg 1-2
2017-08-05 ÖSK-IF Elfsborg 2-2
2017-04-20 IF Elfsborg-ÖSK 3-0

Motståndarformen:
2018-09-16 IFK Göteborg-IF Elfsborg 2-2
2018-09-02 IF Elfsborg-Kalmar FF 1-1
2018-08-26 Djurgårdens IF-IF Elfsborg 2-2

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908