U19: Tre poäng borta mot Täby

ÖSK U19 vann i lördags sin bortamatch mot Täby FK. Slutresultatet skrevs till 2-1 och det var den andra raka segern i slutspelsserien. Förra mötet mellan lagen var en tuff och fysisk drabbning. Då slutade matchen med ett oavgjort resultat och man räknade med något liknande även denna gång. Men så blev det inte riktigt.

ÖSK styrde spelet direkt. Med ett kompakt lag hanterade man Täbys långa spel mycket bra. Försvarsspelet var stabilt och Täby skapade inga direkta chanser. Anfallsspelet var genomtänkt och varierat. Anfallen började ofta ända nere hos målvakten Harald Detlofsson och gick hela vägen genom laget upp till ÖSK:s forwards. Ibland slog man längre bollar bakom Täbys backlinje och skapade chanser på så sätt.

I 27:e minuten får ÖSK en frispark nästan ute vid hörnflaggan. Adam Larsson slår bollen mot främre stolpen där Lucas Parkedal Stenfelt touchar bollen mot målvakten som lämnar retur. Helmer Andersson är snabbt framme på returen och slår in 0-1. Ungefär tio minuter senare slår Adam Larsson en frispark som Dennis Koss går upp för att nicka. Dennis blir bryskt behandlad och domaren blåser straff. Adam Larsson stegar fram och sätter säkert 0-2.

ÖSK gör tre byten i halvtid, Samuel Nielsen, Malcolm Stolt och Dennis Koss ut. Nadir Ayeva, Odilon Sangwa och Jonathan Aronsson in. En bit in i andra halvlek blir ÖSK lite ängsliga och tappar initiativet. Den kompakta defensiv som laget haft blir istället ett långt lag och då får Täby utdelning på sitt långbollsspel.

Täby har nu initiativet och börjar skapa målchanser. Harald ska nicka bort en boll i minut 65’ men den träffar olyckligt så han tvingas utgå med en befarad hjärnskakning. Simon Gustafsson in (Harald är OK). Adam Bark tvingas också utgå i minut 77’ och byter med Malcolm Stolt. Samma sak händer Lucas Parkedal Stenfelt som går ut i minut 80’ och byter då med Dennis Koss.

Täby gör 1-2 i minut 84’ men sen blir det inga fler mål. ÖSK håller undan och tar med sig andra raka segern i serien. ÖSK gör en mycket bra första halvlek och styr skeendena på planen med ett eget spel och genom att följa den matchplanen som man lagt upp. Dock har laget haft en tendens att bli lite ängsliga i slutet av matcherna när man leder och ser att möjligheten att vinna finns. Här behöver laget fortsätta tro på sig själva och sitt spel som man visat i flera matcher att man har. Killarna i laget har en mycket bra attityd och plockar fram kämpartakterna när det behövs. De kliver fram mer och mer och tar ansvar för sin egen och lagets prestation och fortsätter också att utvecklas.

Nu laddar laget för nästa match mot Elfsborg i Borås. Det brukar alltid vara bra men svåra matcher mot dem. Vi får se hur det blir denna gång.

Matchfakta:
27’ 0-1 Helmer Andersson
36’ 0-2 Adam Larsson
84’ 1-2 Täby

Startelva:
Harald Detlofsson (ut 65’)
– – – – – – – – – – – – – 
Martin Trinh
Helmer Andersson
Manne Ljunghaga
Lucas Parkedal Stenfelt (ut 80’)
– – – – – – – – – – – – –
Samuel Nielsen (ut HT)
Lukas Julher
Dennis Koss (ut HT, in 80’)
Malcolm Stolt (ut HT, in 77’)
– – – – – – – – – – – – –
Adam Bark (ut 77’)
Adam Larsson

Ersättare:
Simon Gustafsson (in 65’)
Jonathan Aronsson (in HT)
Nadir Ayeva (in HT)
Odilon Sangwa (in HT)
Gabriel Yildiz
Carl Henning

Text: Bengt Parkedal

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908