Sköld segerskytt i Kalmar

Foto: Bildbyrån / Suvad Mrkonjic

Under måndagskvällen gästade ÖSK Guldfågeln Arena för möte med Kalmar FF. Efter en mållös första halvlek tog ÖSK ledningen via Victor Sköld efter knappa timmen spelad. ÖSK försvarade sig stabilt under den återstående delen av matchen och en efterlängtad seger kunde bärgas.

ÖSK kom till start utan skadade Kennedy Igboananike och i hans frånvaro fick Victor Sköld chansen i anfallet. Nordin Gerzic var åter i startelvan och tog plats på det centrala mittfältet i vanlig ordning.

Matchen inleddes i blåst och regnrusk och det var Kalmar som tog initiativet i medvinden via ett par tidiga hörnor som skapade viss oro i ÖSK:s straffområde. Efter dryga kvarten spelad resulterade en hörna sånär i mål. Rogic räddade på mållinjen när han fick ett skott i magen innan han kunde rensa iväg bollen. ÖSK hade svårt att komma ur Kalmars grepp under första halvtimmen och det var nästintill enbart hemmalaget som spelade anfallsfotboll. ÖSK:s första målchans kom i den 35:e minuten när Sköld tryckte iväg ett skott på mål från långt håll och snäv vinkel som målvakten Hägg Jonsson räddade utan problem. Samma händelselopp spelades upp igen i den 39:e minuten men denna gång var avståndet till mål bara några meter och räddningen betydligt mer kvalificerad.

Med fem minuter kvar av första halvlek tvingades Almebäck kliva av på grund av skada och Sebastian Ring ersatte i backlinjen. I slutet av halvleken ryckte ÖSK upp sig spelmässigt och skapade två bra lägen till. Först var det Mårtensson som skickade iväg en riktig projektil som smet precis över ribban och i läge nummer två var det Besara som tryckte av ett skott och bollen gick någon decimeter utanför första stolpen.

Andra halvlek inleddes likt den första med en bra Kalmarperiod. I den 54:e minuten skapade Kalmar ett kanonläge i samband med en hörna. Diouf mötte med skallen vid första stolpen och fick på en bra träff men Jansson gjorde en riktigt fin reflexräddning och fick bollen över ribban. I den 57:e minuten spelade Besara fram bollen centralt till Sköld som hade passningsalternativ både till höger och vänster men valde att avancera några meter innan han tog avslut strax utanför straffområdet. Hägg Jonsson i Kalmarmålet kom fel ner till det låga avslutet och bollen slank in under armen och den lilla skaran av Kubaner kunde brista ut i glädjerop. Kalmar fortsatte att trycka på men inte riktigt med samma gnista och energi efter baklängesmålet.

I den 69:e minuten fick ÖSK ett superläge att utöka ledningen. Rogic friställdes men målvakten hann ut och blockera bollen som studsade rakt ut till Besara. Nahir sköt mot det öppna målet men bollen gick utanför. ÖSK försvarade sig mycket stabilt och Kalmar såg alltmer energilöst ut. Med fem minuter kvar byttes målskytten Sköld ut och brassen De Sousa Silva gjorde allsvensk debut. Kalmar lyfte upp alla sina starka nickspelare under de avslutande minuterna men ÖSK försvarade sig prickfritt och kunde avgå med segern. Den segerlösa sviten bruten, Skölds måltorka över och tre sköna poäng in på kontot.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 1 september kl. 18.00 på Behrn Arena och Östersunds FK står för motståndet.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Sköld 57’.
Varningar: R.Elm, Dyrestam, Fejzullahu.
Byten ÖSK: Michael Almebäck ut – Sebastian Ring in (40’), Nordin Gerzic ut – Michael Omoh in (77’), Victor Sköld ut – Fabio De Sousa Silva in (86’).
Byten Kalmar: Isak Magnusson ut – Hiago in (64’), Måns Söderqvist ut – Nils Fröling in (80’).
Hörnor: 7-2
Publik: 4146
Domare: Kristoffer Karlsson, Andreas Söderkvist (ass), Tobias Wärn (ass), Mikael Eriksson (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Viktor Tranberg – Michael Almebäck – Martin Lorentzson
Albin Granlund – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Filip Rogic – Daniel Björnquist
Nahir Besara – Victor Sköld

Startelva Kalmar:
Lucas Hägg Johansson
Isak Magnusson – Mikael Dyrestam – Viktor Agardius – Chima Uche Akas
Måns Söderqvist – Rasmus Elm – Viktor Elm – Romario – Papa Alioune Diouf
Erton Fejzullahu

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908