ÖSK klara för Svenska Cupens gruppspel

Bortamatchen i Svenska Cupens andra omgång mot Akropolis IF slutade 2-1 till ÖSK. Det var en jämn match där ÖSK stod för initiativet men inte lyckades få in bollen. Efter ett sent kvitteringsmål av motståndarna såg det ut att bli en tung kväll för det svartvita laget. Men Nahir Besara gjorde 2-1 bara minuten senare vilket räckte för att ÖSK skulle avancera vidare till Svenska Cupens gruppspel.

Det var ett Örebro som inledde matchen väldigt positivt och skapade flertalet målchanser i den första halvleken men hade svårigheter att få in bollen. Ju längre halvleken gick desto jämnare blev matchen och vi gick till paus med ställningen 0-0.

Inför andra halvlek gjorde ÖSK ett dubbelbyte som innebar att Nordin Gerzic och Filip Rogic kom in istället för Michael Omoh och Sebastian Ring.

– Vi ville få in Filip för att hota mer i djupled från kanten och hans förmåga att komma in i boxen när vi möter ett lag som står väldigt högt med sin backlinje. Sen ville vi också få in Nordin på planen för hans förmåga att värdera om vi ska spela kort eller långt. Sen är det hans roll som kapten också, som sprider ut lite energi, säger Axel Kjäll efter matchen.

Ny energi till laget och nästan direkt i andra halvlek dribblade Daniel Björnquist in i straffområdet. Efter en lite tilltrasslad situation lyckades han tillslut hitta fram till Victor Sköld som hyfsat enkelt kunde raka in 1-0 till ÖSK. Efter ledningsmålet var det en ganska händelsefattig match där ÖSK mestadels rullade boll inom laget och Akropolis väntade på misstag som de kunde ställa om på. I minut 88' kom tillslut det som hemmalaget hade väntat på och 1-1 var ett faktum. I det här läget kändes det som att det skulle bli en tung och lång kväll för alla svartvita fans. Men bara minuten senare kliver Nahir Besara fram och skjuter ett skott som touchar på en försvarare och ställer målvakten, 2-1 till ÖSK. Detta resultat stod sig sedan resten av matchen och innebär att ÖSK är klara för Svenska Cupens gruppspel 2019. En mycket viktig seger på alla sätt och vis.

Nästa match är redan nu på måndag den 27 augusti då vi åker till Guldfågeln Arena för att spela allsvensk fotboll mot Kalmar FF.

Resultat: 1-2 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Victor Sköld och Nahir Besara
Byten ÖSK: Michael Omoh ut - Filip Rogic in (45'), Sebastian Ring ut - Nordin Gerzic in (45'), Johan Bertilsson ut - Isaac Boye in (84')
Domare: Rambod Beigi, Johan Thalin (ass.) och Vedad Kestendzic (ass.).