ÖSK och Arbetsförmedlingen Örebro inleder gemensamt projekt

Tillsammans med Arbetsförmedlingen Örebro har ÖSK Fotboll startat projektet ”Yrkesmatchen”. Projektet riktar sig till människor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden och är ett mentorprogram som genomförs 2018 – 2020.

Arbetsförmedlingen och Svensk Elitfotboll har tecknat en nationell avsiktsförklaring med målsättning att 18 klubbar ska teckna lokala överenskommelser med Arbetsförmedlingen för att få till samarbetsprojekt. Svensk Elitfotboll vill genom denna överenskommelse få en nationell strategi för samhällsengagemang med syfte att skapa social inkludering och motverka utanförskap. ÖSK Fotboll blir den sjätte allsvenska klubben att påbörja arbetet.

I Örebro har samarbetet resulterat i projektet ”Yrkesmatchen” där initialt 11 arbetssökande kommer få möjlighet att bli matchade med företag inom ÖSK Fotbolls nätverk. Matchningen sker utifrån den sökandes profil och yrkesmål. Företagen kommer verka som mentorer för den arbetssökande med möjlighet till praktikplatser. Målet är att detta ska leda till anställningar eller att den arbetssökande går till vidare studier. Förutom mentorskapet erbjuder ÖSK Fotboll även de arbetssökande att utöka sitt nätverk genom inspirerade möten med ÖSK-profiler och partnerföretag.

– Vi vill alltid bidra till ett starkare Örebro och engagerar oss på många sätt i samhällsfrågor. I och med att vi har många företag i vårt nätverk är vi övertygade om att Yrkesmatchen kan ge en bra effekt. Varje person som kommer in i arbetslivet är en stor besparing för samhället, säger Simon Åström, VD på ÖSK Fotboll

Målsättningen är att:
• Fler personer som står långt ifrån arbete ska få ett arbete eller gå till vidare studier
• Fler lokala företag och organisationer stärks genom lyckade rekryteringar

– Vi ser framemot att samarbeta med ÖSK Fotboll och följa utvecklingen av projektet. Konceptet är framtaget för att hjälpa personer som för nuvarande står långt ifrån arbetsmarknaden och ge dem erfarenhet och inspiration för att komma tillbaka till arbetslivet igen, säger Maja Söderlund, Företagsrådgivare, Arbetsförmedlingen Örebro.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908