U19: Förlust hemma mot BP

Första matchen i den Juniorallsvenska slutspelsserien 2018. Tufft motstånd direkt i form av Brommapojkarna. I mötet i våras var det en ganska jämn match där ÖSK var snubblande nära ett oavgjort resultat. Denna gång var det tyvärr inte lika jämnt.

BP tog tag i matchen direkt och spelade variationsrikt och säkert passningsspel. Första chansen fick BP redan efter 4 minuter då ett felpass friställde en BP-spelare, men Simon Gustafsson var vaken i målet och räddade. I minut 13’ bryter BP in från sin vänsterkant och spelar in till en fri spelare mitt framför mål som kan slå in 0-1. Bara 3 minuter senare spelar sig BP fram mitt i plan och kan med en genomskärare genom backlinjen hitta en frispringande BP-spelare som gör 0-2. Tuff start på matchen.

ÖSK får en hörna i minut 21’. Den vänder BP i en snabb kontring som slutar med ett skott i stolpen. I 33’ minuten kommer BP i ett nytt anfall rakt framifrån och chippar bollen över backlinjen där en BP-spelare kommer löpande och kan göra 0-3. Bara 3 minuter senare kommer ett nästan identiskt anfall men där istället ett instick som friställer en BP-spelare som kan göra 0-4. ÖSK får en hörna i 38’ minuten som blir riktigt farlig där målvakten precis räddar vid sin ena stolpe. Så i minut 42' får Isac Eklöf tag i bollen mitt på BP:s planhalva och startar en dribblingsräd genom hela BP försvaret och avslutar med skott i mål! Mycket snyggt och 1-4. ÖSK har sedan en boll i mål precis före halvtid men det döms bort för offside.

I andra halvlek blir det mycket spel på mitten. ÖSK rycker upp sig och kanske bevakar BP sin ledning lite mer. ÖSK får en hörna i 62’ minuten som Helmer Andersson nickar precis över. Lucas Parkedal Stenfelt får en löpboll på sin högerkant och springer ifrån backlinjen och spelar snett-inåt-bakåt till Adam Larsson i läge i ”slottet” men han får tyvärr inte träff på bollen. Här har ÖSK skapat flera halvchanser, så ett reduceringsmål hängde i luften. Istället får BP en hörna i minut 72'. Bollen landar i straffområdet och den far runt en lång stund mellan spelarna som en flipperkula innan den plötsligt landar framför en fri BP spelare som kan raka in 1-5. Lite turligt mål denna gång. ÖSK biter dock ihop och Lucas får en ny löpboll och rundar ännu en gång backlinjen. Denna gång är inlägget hårt och lågt parallellt med målet där Adam Larsson är en millimeter från att få träff på bollen precis framför mållinjen.

ÖSK skapar ytterligare några halvchanser men matchen slutar 1-5. BP var helt enkelt bättre än ÖSK. De har ett variationsrikt spel, gör sällan några individuella misstag, springer mycket och intensivt och sätter press på bollhållaren. ÖSK spelar bra periodvis men avgörande faktorn är att inte tappa bollen i fel lägen. Det gjorde tyvärr ÖSK för många gånger. BP är ett mycket bra lag som det inte är någon skam att förlora mot så nu är det bara att ladda om till nästa match på lördag mot BK Häcken i Göteborg.