Igboananikes kvittering gav poäng på Hisingen

Under söndagen spelade ÖSK bortamatch mot BK Häcken på Bravida Arena. Efter en mållös första halvlek som bjöd på bland annat två ribbträffar från Häckens sida tog hemmalaget ledningen via Faltsetas efter dryga timmen spelad. Kennedy Igboananike kvitterade med kvarten kvar och matchen slutade 1-1 och delad poäng.

ÖSK kom till bortamatchen mot Häcken med ett par avbräck i form av avstängde Nordin Gerzic och skadade Arvid Brorsson. Därtill kan läggas att Brendan Hines-Ike sålts under veckan och lämnat Närkeslätten för vidare spel i Belgien.

Matchen höll på att få en tung inledning med ÖSK-ögon sett när Paulinho chippade fram bollen till Mohammed i fritt läge kring straffområdeslinjen redan efter sju minuter. Jansson kom ut snabbt och gjorde sig stor och Mohammed rullade bollen tätt utanför högerstolpen. Tre minuter senare räddades Jansson av ribban. Jeremejeff forsade fram in i vänstra delen av straffområdet och dundrade bollen i överliggaren. I den 17:e minuten var det ÖSKs tur att skapa sin första målchans. Björnquist löpte bra på sin högerkant och spelade in bollen till Kennedy i straffområdet. Nigerianen fick dock ingen vidare träff och Abrahamsson i Häckenmålet kunde rädda enkelt. Två minuter senare var det Omohs tur att testa lyckan men skottet från central position strax utanför straffområdet kunde även det räddas.

Efter 20 väldigt intensiva inledningsminuter lugnade spelet ner sig under resten av första halvlek som var spelmässigt relativt jämn men med viss fördel för hemmalaget. Häcken skulle dock hinna med ytterligare en riktigt farlig chans innan domaren blåste för halvtidsvila. Bollen ramlade ner framför fötterna på Mohammed i straffområdet som tog avslut och den här gången räddades ÖSK av ribbans underkant innan den kunde rensas undan från röran framför mål. 0-0 i paus.

I andra halvlek inledde ÖSK piggt när Kennedy sånär löpte sig fri i den 50:e minuten men en fin brytning i sista stund satte stopp. Rogic testade även ett avslut från distans men Abrahamsson kunde rädda. Några minuter senare var det Paulinhos tur att testa skottlyckan men siktet något fel kalibrerat och bollen en bit över. Häcken tog över i princip allt av spelet och satte tryck mot ÖSKs backlinje. I den 63:e minuten kom till slut matchens första mål. Efter en Häckenhörna från höger kunde Faltsetas relativt ostörd nicka in 1-0 i bortre delen av målet förbi en chanslös Jansson. I den 68:e minuten utökades sånär hemmalagets ledning när Mohammed avslutade från nära håll men Jansson gjorde en strålande enhandsräddning. På den efterföljande returen lyckades Björnquist få ihop benen i sista stund och blockade undan ett nästintill givet mål för Jeremejeff.

I den 75:e minuten var det Ekpolos tur att testa Jansson. Från snäv vinkel i straffområdet kom ett lågt avslut men Oscar var snabbt nere och höll fortsatt matchen vid liv. Istället för 2-0 där skickade Jansson upp bollen och så småningom skarvade Boye den vidare till Kennedy som sprintade in i straffområdet och sköt 1-1 längs marken! Det var Igboananikes 50:e Allsvenska mål i karriären och hans sjunde för säsongen. Målet gav ÖSK ny energi och Häcken tilläts inte styra lika hårt som under inledningen av halvleken. Med fem minuter kvar fick Paulinho ett bra läge framför mål men det hårda skottet gick några meter över ribban. I den 88:e minuten var det åter dags för Paulinho, denna gång från nära håll men han dunkade bollen i burgaveln. I den 90:e minuten stod ÖSK för en bra frisparksvariant. Besara rullade ut bollen till Björnquist som slog in den lågt till Rogic som sköt mot mål men Abrahamsson kunde rädda utan större problem då Filip inte fick bästa träffen. Matchen slutade 1-1 och ÖSK bröt där med sin dystra förlustsvit.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 5 augusti kl. 17.30, då vänder serien och BK Häcken kommer på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Faltsetas 63’, Igboananike 76´.
Varningar: Almebäck, Igboananike, Arkivuo, Lindgren.
Byten ÖSK: Michael Omoh ut – Isaac Boye in (61’).
Byten BKH: Daleho Irandust ut – Mervan Celik in (67’), Nasiru Mohammed ut – Alhassan ”Crespo” Kamara in (89’).
Hörnor: 10-2
Publik: 2237
Domare: Kristoffer Karlsson, Magnus Sjöblom (ass), Fredrik Nilsson (ass), Bojan Pandzic (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Sebastian Ring
Daniel Björnquist – Johan Mårtensson – Filip Rogic – Albin Granlund
Michael Omoh – Kennedy Igboananike – Nahir Besara

Startelva BKH:
Peter Abrahamsson
Elohor Ekpolo – Rasmus Lindgren – Emil Wahlström – Kari Arkivuo
Erik Friberg – Nasiru Mohammed – Alexander Faltsetas
Daleho Irandust – Alexander Jeremejeff – Paulinho

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908