Tredje raka förlusten för ÖSK

I Allsvenskans fjortonde omgång spelade ÖSK under lördagen mot Malmö FF på Behrn Arena. Matchen var mållös i paus efter en händelsefattig första halvlek. Direkt i andra halvlek gav Strandberg ledningen till Malmö. Filip Rogic kvitterade för ÖSK på en straffretur, men Strandberg nätade igen vilket innebar 1-2 till Malmö. ÖSK lyfte upp laget för att nå en kvittering, men Malmö höll ledningen matchen ut och kunde lämna Örebro med tre poäng i bagaget.

Efter två tunga förluster i rad väntade chans för revansch när ÖSK under lördagseftermiddagen tog emot Malmö FF på Behrn Arena. I avstängde kapten Gerzics frånvaro inledde Rogic matchen centralt på ÖSK-mittfältet ihop med Mårtensson medan Ring tog plats på vänsterflanken.

Gästerna från Malmö hade inledningsvis störst bollinnehav. ÖSK hotade dock med några snabba kontringar, ofta på vänsterkanten där Omoh inledde piggt och utmanade backlinjen. I den trettonde minuten jobbade Traustason fram ett fint läge för Malmö, men slarvade när han skulle slå inlägget och det blev inspark för Jansson. I övrigt var målchanserna lätträknade. Båda lagen hade svårt att skapa udd sista tredjedelen. I mitten av halvleken tog domaren initiativ till ett kortare speluppehåll för vätskepåfyllning. Trots dryck och förnyade taktiska direktiv hade lagen fortsatta besvär att få fart på det offensiva spelet. Malmö var närmast, men ingen i trion Strandberg, Lewicki eller Christiansen lyckades träffa målet med sina skott. Det var 0-0 i paus.

I den 48:e minuten slog Malmös Rieks en djupledsboll bakom ryggen på Almebäck. Strandberg tog emot bollen, rundade Jansson och la in 0-1 i öppet mål. Tung start på andra halvlek för ÖSK som nu tvingades driva upp tempot i jakt på en kvittering. Besara gjorde några minuter efter målet en fin löpning i djupled och tog ner en längre boll, men mittbacken Brorsson var följsam och täckte inspelet som var avsett för Igboananike. Besara fick även ÖSK:s nästa läge. Han dribblade sig förbi en Malmöförsvarare och skulle precis skjuta i straffområdet när Bachirou stack in en fot och bröt. I den 69:e minuten föll Rogic efter knuff i samband med inlägg och domaren blåste straffspark för ÖSK. Igboananike stegade upp för att skjuta. Dahlin slängde sig åt rätt håll och räddade, men först fram på returen var som så ofta Rogic och med en slängnick forcerade han in bollen i mål. Kvitterat till 1-1.

Den svartvita glädjen blev dock inte långvarig. I den 73:e minuten väggspelade Traustason med Rieks på vänstersidan i straffområdet. Islänningen slog sedan ett perfekt inlägg längs marken som Strandberg rakade in i mål från nära håll. Jansson var chanslös och det var 1-2. ÖSK var nära en kvick replik minuten därpå. Omoh satte fart på vänsterkanten och slog ett inspel snett inåt bakåt. Besara mötte bollen direkt med ett stenhårt skott som tyvärr gick över ribban. I den 90:e minuten fick Besara ännu ett läge efter passning från Omoh, men fick då sämre träff och Dahlin kunde enkelt rädda ett löst med studsande skott. Fler chanser orkade ÖSK inte vaska fram. Malmö vann matchen med 1-2.

På presskonferensen efter matchen inledde Malmös Uwe Rösler med matchanalysen. Han var nöjd med att kunna åka hemåt med tre poäng och konstaterade att man gjorde taktiska justeringar i mitten av första halvlek som bidrog till att gästerna fick bättre kontroll på matchen och sedan utdelning i form av mål strax efter paus. ÖSK:s Axel Kjäll konstaterade att Malmös effektivitet var starkt bidragande till gästernas seger. Han berömde ÖSK-spelarnas fullföljande av matchplanen defensivt, men hade samtidigt önskat en bättre skärpa framåt.

Nästa match för ÖSK spelas söndagen den 29 juli kl. 17.30. Då möter laget BK Häcken på Bravida Arena.

Statistik
Resultat: 1-2 (0-0)
Mål: Strandberg (48’, 73’), Rogic (69’ straff)
Hörnor: 6-4
Byten ÖSK: Lorentzson ut - Boye in (77’), Ring ut - Granlund in (77’)
Byten Malmö FF: Lewicki ut - Antonsson in (63’), Bachirou ut - Adrian in (72’), Nielsen ut - Bengtsson in (75’)
Publik: 4045
Domare: Andreas Ekberg, Mehmet Culum (ass.), Stefan Hallberg (ass.) och Erik Nordqvist (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Michael Almebäck - Brendan Hines-Ike
Daniel Björnquist - Johan Mårtensson - Filip Rogic - Sebastian Ring
Nahir Besara - Kennedy Igboananike - Michael Omoh

Startelva Malmö FF
Johan Dahlin
Andreas Vindheim - Franz Brorsson - Lasse Nielsen - Behrang Safari
Anders Christiansen - Oscar Lewicki - Fouad Bachirou - Sören Rieks
Arnor Traustason - Carlos Strandberg

Text: Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908