ÖSK U17 vidare till A-slutspel i Gothia Trophy

Adam Bark har hittills gjort flest mål för ÖSK i turneringen.

ÖSK U17 har startat starkt i Gothia Trophy genom att vinna de två inledande gruppspelsmatcherna. Först slog man det spanska laget Deportivo Alaves med 2-0 och sedan Djurgårdens IF med 3-0. Detta betyder att man nu är klara för A-slutspel.

– Målsättningen har så klart varit att ta sig till ett A-slutspel. Men det är inte utmålat utifrån resultat utan det är mer ett prestationsmål. Gör vi bra prestationer så kommer det leda till ett A-slutspel. Vilket det nu gjorde, säger ÖSK:s tränare Rickard Torstensson.

ÖSK spelar i klassen Gothia Trophy B17 (Boys 17) som är en inbjudningsturnering för pojkar 17 år. 12 Tipselit-lag från Sverige tar emot 12 lag från övriga världen i en väldigt prestigefylld tävling. Lagen som deltar i denna klass har blivit speciellt inbjudna att delta.

ÖSK har inlett turneringen strålande genom att besegra det spanska laget Deportivo Alaves och svenska Djurgårdens IF. Rickard berättar att båda motståndarlagen har varit bra och han tycker det är kul att det ändå har varit ganska klara segrar.

– Vi är nöjda med vårt arbetssätt både offensivt och defensivt. Starka kollektiva insatser där vi jobbar hårt för varandra och är ödmjuka inför uppgiften. Det är en grupp som inte tränar eller spelar ihop vanligtvis. Men alla gör det dom ska och då blir det ganska bra.

I den sista gruppspelsmatchen möter ÖSK det japanska laget FC Tokyo som också har vunnit sina inledande matcher. 2-0 mot Djurgården och 1-0 mot Deportivo Alaves. Detta betyder att det väntar en gruppfinal imorgon klockan 13:50 mellan ÖSK och FC Tokyo.

– De har spelat på olika sätt båda matcherna. Lite svåra att läsa av men de är små, tekniska och rappa. Det blir en tuff uppgift imorgon där vi måste ligga på samma prestation som vi har gjort tidigare för att vinna, avslutar Rickard.

Deportivo Alaves - ÖSK
Resultat: 0-2 (0-1)
Målskyttar: 0-1 Adam Bark (30'), 0-2 Herman Ragnarsson (39')

ÖSK - Djurgårdens IF
Resultat: 3-0 (1-0)
Målskyttar: 1-0 Nadir Ayéva (18'), 2-0 Noel Milleskog (40'), 3-0 Adam Bark (51')

Imorgon kl. 13:50 spelar ÖSK mot FC Tokyo. Ni kan följa matchen live här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908