U19: ÖSK klara för slutspel efter seger i sista omgången

Det var en match där mycket stod på spel. Vinst skulle innebära slutspelsserien och spel om SM-tecknet. Förlust skulle innebära spel om att undvika nedflyttning från Juniorallsvenskan. Det märktes på spelarna att detta stod på spel då samtliga uppträdde ganska spänt i början av matchen. Men som A-lagstränare Axel Kjäll sa till mig i halvtid, ”Det är bra att killarna får träna på att spela matcher under press”.

Det blev en lite hafsig start på matchen där båda lagen slog bort en hel del passningar och det blev ingen riktig struktur på spelet. Sollentuna spelar fysiskt och har hög press på ÖSK:s planhalva. ÖSK har lite svårt att ta sig förbi pressen då passningarna inte riktigt vill sitta. Även en del bolltapp blir det. I minut 27’ börjar dock ÖSK få ordning på spelet och Albin Zidaric kommer fint på vänsterkanten och spelar in till en ÖSK:are (såg inte vem) som slår bollen i stolpen. Två minuter senare gör Adam Bark ett starkt hemjobb och bryter ett Sollentunaanfall. Bollen går till Zidaric som spelar Nadir Ayeva som rycker ifrån sin försvarare och spelar in till Almin Masic som skjuter direkt i mål. Mycket snyggt, 1-0. Nu har ÖSK fått fart på spelet och i minut 32’ slår Jonathan Aronsson en frispark som hamnar hos Adam Larsson som skjuter i ribban. I minut 40’ får Lucas Parkedal Stenfelt en löpboll av Isac Eklöf och löper ifrån sin bevakning och slår ett hårt lågt inlägg som stryker tån på Nadir precis framför mål.

Andra halvlek startar med en jättechans för Adam Larsson men skottet går över. Efter det går ÖSK ner sig igen och Sollentuna tar över. Simon Gustafsson är med på de fåtal farligheter som en mycket stabil backlinje släpper till. Helmer Andersson och Dennis Koss täpper till i mitten och ytterbackarna Lucas och Zidaric stänger kanterna defensivt samtidigt som de följer med i anfallen. Dessutom är Jonathan Aronsson utmärkt i det defensiva mittfältsspelet. Omkring 65:e minuten tar ÖSK tag i spelet igen. I 70:e minuten hittar Lucas till Adam B. med en genomskärare så Adam kan springa sig helt fri men skottet går över. Odilon Sangwa kommer in i minut 74 och hinner bara vara på planen i 3 minuter innan Isac slår en ny fin passning nu till Odilon. Odilon startar rena slalomräden i Sollentunaförsvaret och dribblar bort 4-5 man innan han enkelt lägger in bollen i målvaktens bortre hörn. Mycket snyggt och 2-0. Sollentuna trycker på lite på slutet men ÖSK:s försvarsspel är stabilt och det blir aldrig riktigt farligt.

ÖSK vinner den viktiga matchen och killarna visar att de kan spela viktiga matcher och vinna dessa, även om spelet stundtals hackar. Det är en mycket bra och viktig egenskap att kunna vinna de matcher som behöver vinnas. Laget har hela säsongen visat en utmärkt lag- och kampmoral vilket de gjorde även i denna match. Killarna jobbar seriöst och hårt på alla träningar och vill verkligen något med sin fotboll. Nu blir det slutspel där ÖSK ska möta de övriga 6 lagen av de 7 första i Norra Juniorallsvenskan. Dessutom ska de möta de 7 bästa i Södra serien.

Matchfakta:
29’ 1-0 Almin Masic (Nadir Ayeva)
77’ 2-0 Odilon Sangwa (Isac Eklöf)