Matchreferat: Örebro SK U19 - HAMMARBY U19

Ibland måste man erkänna att det andra laget helt enkelt är bättre. Så var fallet i matchen mellan ÖSK U19 och Hammarby där hemmalaget fick se sig besegrat med 0-5.

ÖSK började bäst med hög press mot Hammarby som tydligt störde deras spel. Efter ca 5 minuter hade dock Hammarby tagit över spelet och satte tryck på ÖSK.

I 18:e minuten kommer Hammarby i ett anfall mitt fram vid straffområdet och om det blir ett ihopslag eller en skottlobb är svårt att säga. Bollen går i en båge över Simon Gustavsson i målet och ser ut att gå över men den dyker väldigt hastigt och letar sig in under ribban, 0-1.

Hammarby fortsätter stura spelet i ca 5 minuter till men sedan arbetar sig ÖSK in i matchen och skapar tre riktigt bra chanser där åtminstone två borde varit mål, framförallt ett friläge då bollen slås precis utanför målvaktens bortre stolpe.

I minut 42 kommer Hammarby i ett snabbt anfall på sin högerkant och spelr bollen tvärs genom straffområdet där ÖSK har glömt att markera en Hammarbyspelare som kan slå in bollen i princip öppet mål, 0-2. Olyckligt mål då ÖSK vänt matchen spelmässigt.

Direkt i andra halvlek kommer Hammarby i ett snabbt anfall på sin vänsterkant och ÖSK försvaret hinner inte med. 0-3 är ett faktum. Nu är det Hammarby för hela slanten och i minut 56 kommer de i ett nytt anfall på sin vänsterkant efter ett felpass av ÖSK. Återigen hinner inte ÖSK med i den snabba omställningen och Hammarby kan göra 0-4. Hammarby avslutar målskyttet i minut 68 med en klassisk snett-inåt-bakåt passning som sljuts i mål till 0-5.

Efter det blir matchen lite avslagen. ÖSK har en chans att reducera men får inte in bollen.
Hammarby spelar resolut, snabbt och med ett bra passningsspel. ÖSK hängde med under en 20-minutersperiod i första halvlek och borde gjort åtminstone ett mål då.