Matchreferat: IK Sirius - Örebro SK U19

Det var riktigt hett förra söndagen mot AIK och minst lika hett denna gång, över 30 grader celsius och gassande sol. ÖSK:s matchplan för dagen liknade den mot AIK. Matchen slutar 1-2 till ÖSK som visar fin moral och reser sig efter en snöplig kvittering. Defensiven är mycket bra och Sirius skapade inga riktigt klara målchanser.

Sirius började matchen med att hålla i bollen men ÖSK:s försvarsspel var solitt. Sirius skapar inga direkta farligheter, några skott utifrån men Simon Gustafsson är med. Spelet är sig ganska likt i hela första halvlek med Sirius som håller i bollen och ÖSK som kontrar. I minut 32’ blir det lite rörigt i ÖSK:s straffområde och ett skott utifrån blir riktigt vasst men en skymd Simon gör en fantastisk räddning. ÖSK tar nu mer och mer över taktpinnen och har lika mycket boll som Sirius, som nog tröttnar lite då de sprungit mycket. I halvlekens sista minut ska Helmer Andersson nicka undan en boll men en Siriusspelare försöker göra en cykelspark och träffar Helmer precis vid sidan av ögat. Lite blodvite blir det men ögat är OK på Helmer. Rött kort på Siriusspelaren som får spela resten av matchen med en man färre.

I andra halvlek tar ÖSK över direkt och skapar många fina anfall. Ett mål blir bortdömt för offside innan ÖSK gör 0-1 i 53:e minuten. Adam Bark får tag i bollen mitt på Sirius planhalva och slår den ut på Almin Masic som avancerar något på vänsterkanten innan han spelar in till Adam strax utanför straffområdet. Adam tar några steg längs straffområdeslinjen innan han siktar och placerar bollen snyggt i målvaktens vänstra kryss. ÖSK fortsätter spela bra och skapar flera bra lägen och har ytterligare ett mål bortdömt för offside. Dessutom har Isac Eklöf två lägen mitt framför målvakten där målvakten båda gångerna får ut en fot precis när bollen är på väg förbi honom.

Skador och värme gör att många byten görs. Det skapar lite oreda ett tag i ÖSK och det utnyttjar Sirius med en långboll in i straffområdet där en Siriusspelare i kamp med Lucas Parkedal Stenfelt lyckas få en tå på bollen som med knapp styrfart och via stolpen lyckas gå i mål, 1-1. Nu blir det lite ängsligt ett tag i ÖSK och Sirius tar över spelet i ca 5 minuter. Men sedan gör ÖSK ett fint anfall där Adam kommer i mitten och spelar ut till Nadir Ayeva som hittar Odilon Sangwa på bortre stolpen som kan slå in 1-2. Nu spelar ÖSK väldigt klokt. Man håller i bollen och spelar den inom laget. Inga onödiga risker tas utan laget börjar hellre om då läge att gå fram inte görs. Sirius försöker forcera in en kvittering men är aldrig nära då ÖSK har en utmärkt defensiv och spelar smart i trängda lägen.

Idag var det varmt och kämpigt med många skador och kramp på flera spelare men ändå vann ÖSK. Det är god kampmoral i laget som dessutom spelar som ett lag med fin sammanhållning. Alla spelare var bra idag men lite extra plus för Simon Gustafsson, Helmer Andersson och Albin Zidaric.

Matchfakta:
45’+2’ Gult kort Jonathan Aronsson
45’+3’ Rött kort Sirius
53’ 0-1 Adam Bark (Almin Masic)
59’ Gult kort Lucas Parkedal Stenfelt
74’ 1-1 Sirius
80’ 1-2 Odilon Sangwa (Nadir Ayeva, Adam Bark)
86’ Gult kort Adam Bark