U19: Lika mot AIK på årets varmaste dag

Solen vräkte ned sina strålar över Sörbyvallen, som blev ÖSK’s hemmaarena när Behrn Arena byter till nytt fräscht konstgräs. Temperatur gick upp till 32 grader Celsius under matchens gång så domare och lag beslutade om en extra vattenpaus i varje halvlek så att spelarna fick möjlighet att fylla på ordentligt med vätska.

ÖSK hade lagt upp en tydlig matchplan och den följdes nästan exakt i första halvlek.
ÖSK styrde spelet totalt och AIK var tydligt störda över matchutvecklingen. Under så gott som hela första halvlek fick ÖSK matchen precis dit de ville. Försvarsspelet var utmärkt och AIK skapade inga egentliga chanser under första 20 minuterna. Då fick AIK två chanser efter hörnor men Simon Gustavsson visar att han är svår att överlista med tre mycket kvalificerade räddningar på skott innanför straffområdet.

ÖSK kom i fina anfall där bollen löpte mellan flera spelare vilket skapade långa anfall och några riktigt bra lägen. AIK kom i två farliga anfall, ett där en spelare var fri och försökte lobba över Simon, som räddade, samt ett där bollen gick i utsidan av stolpen.

ÖSK’s höga press innebar att alla spelare löpte mycket och i värmen tog det hårt på orken till slut. Sista 10 minuterna var många spelare trötta både pga. av värmen och löpandet. I halvtid byts Lukas Julher ut med skada samt trött efter att ha sprungit kopiöst hela första halvlek. Almin Masic kom in.

Om första halvlek var ÖSK’s så var andra halvlek AIK’s. De spelade bra och ÖSK fick försvara sig stora delar av halvleken där försvarsspelet återigen är utmärkt, backlinjen och Simon i mål. Laget spelar dessutom verkligen för varandra och kämpar som ett lag.

I 74:e minuten får ÖSK ett jätteläge efter hörna. Helmer lyckas få träff på bollen som går i stolpen. Returen slår Almin längs med mållinjen men ut på andra sidan målet.
AIK har ytterligare ett riktigt bra läge i slutet av matchen men ännu en gång är Simon i vägen.
Matchen slutar 0-0.

ÖSK gör en mycket bra första halvlek som är deras. Spelarna följer matchplanen och jobbar hårt i alla lägen. Försvarsspelet är mycket starkt, anfallsspelet går snabbt. Det var det sista avgörandet som saknades för att ÖSK skulle göra målet som inneburit seger. Andra halvlek är AIK’s men lagmoralen i ÖSK är fortsatt stark och alla ställer upp och spelar för varandra. Alla spelare är bra idag men lite extra beröm går till Malcolm Stolt, Dennis Koss och Simon Gustavsson i målet.

MATCHFAKTA:
SLUT 0-0

STARTELVA:
Simon Gustavsson (mv)

Martin Trinh
Dennis Koss
Helmer Andersson
Lucas Parkedal Stenfelt

Malcol Stolt (ut 82’)
Jonathan Aronsson
Lukas Julher (ut HT)
Adam Bark (ut 63’, in 74’)
Odilon Sangwa (ut 74’)
Nadir Ayeva (ut 90’)

AVBYTARE:
Gustav Leijon (mv) (U17)
Almin Masic (in HT)
Isac Eklöf (in 63’)
Gabriel Yildiz (in 90’)
John Kakraba
Samuel Nielsen (in 82’)
Carl Henning

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908