Svartvit förlust mot Djurgården

Foto: Bildbyrån / Simon Hastegård

Under torsdagen inleddes Allsvenskans nionde omgång i och med att ÖSK gästade huvudstaden och Tele2 Arena för möte med Djurgårdens IF. Efter en jämn första halvlek (0-0) tog Djurgården över spelet i den andra. Kadewere och Mrabti såg med varsitt mål till att Djurgården avgick med segern 2-0.

ÖSK kom till start med tre nya spelare jämfört med startelvan mot Hammarby senast. Trion Mårtensson, Igboananike och Hines-Ike återfanns på avstängningslistan ikväll och istället klev Brorsson, Ring och Boye in från start. Extra intressant med en brödrakamp (Ring) på kanten, Sebastian mot Jonathan. Under uppvärmningen tvingades Djurgårdens rutinerade landslagsmålvakt Andreas Isaksson att kliva av på grund av sjukdom och in mellan stolparna kom istället Tommi Vaiho.

Matchen inleddes i ett lågt tempo och inget utav lagen skapade någon målchans första tio minuterna. I den 12:e minuten fick ÖSK ett fint frisparksläge, centralt några meter utanför straffområdet. Besara klev fram men frisparken slogs för löst och Vaiho kunde enkelt skopa upp bollen. Det var mycket spel på mittplan under första halvleken och inget av lagen förmådde att skapa något vidare tryck offensivt. Men i 27:e minuten kom Björnquist runt ute till höger och spelade bollen snett inåt bakåt i straffområdet och Omoh sköt direkt men högt över. I sekvensen efteråt vände Djurgården framåt i planen och Mrabti nickade ett vänsterinlägg tätt utanför Janssons vänstra stolpe. ÖSK tog över spelet under sista kvarten av första halvlek och skapade några hörnor och ett par halvchanser. Dock var det Djurgården som skulle skapa ett kanonläge precis innan pausen. Mrabti serverade Jonathan Ring centralt i djupled och storebror Ring tryckte iväg ett snabbt skott men Jansson var med på noterna och 0-0 i paus.

I andra halvlek satte Djurgården högsta fart direkt från start. Mrabti inledde chanskavalkaden med ett lågt och snabbt skott som Jansson fick göra en vass räddning på. Några minuter senare var det Ulvestads tur att försöka överlista Oscar men det gick inte den gången heller. I 55:e minuten kom den dittills bästa chansen när Kadewere fick stå väldigt fri i bortre delen av straffområdet och veva iväg en halvvolley som turligt nog för ÖSK:s del gick någon meter över ribban.

ÖSK hade väldigt svårt att komma ur hemmalagets forcering framåt och fick för det mesta slå ifrån sig. Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom utdelningen. Kadewere ryckte ifrån Almebäck och Brorsson och dribblade sig in i straffområdet och placerade säkert in 1-0 förbi Jansson. Kjäll plockade in Sköld istället för Boye men det blev ingen förändring av matchbilden. Det farligaste ÖSK skapade var en nick från Björnquist som gick tätt utanför bortre stolpen. Med sex minuter kvar kom Granlund in (debut i svartvita tröjan) tillsammans med Ajdarevic. Det var dock Djurgården som fortsatte att trycka på istället för att backa hem och försvara sin ledning. I 88:e minuten sköt Ulvestad ett bra skott men Jansson stod för ytterligare en fin räddning. Dessvärre skulle 2-0 komma på tilläggstid. Mrabti serverades centralt och curlade vackert in 2-0 med vänsterfoten från en position strax utanför straffområdet. ÖSK var ett slaget lag och domaren blåste strax efteråt av kvällens tillställning. ÖSK åkte i och med kvällens resultat på sin första bortaförlust i Allsvenskan.

Nästa match för ÖSK spelas på tisdag den 22 maj kl. 19.00, då kommer Kalmar FF på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: Kadewere 67’, Mrabti 91’
Varningar: Omoh, Mrabti, Une Larsson, Brorsson, Beijmo
Byten ÖSK: Isaac Boye ut – Victor Sköld in (71’), Sebastian Ring ut – Albin Granlund in (84’), Arvid Brorsson ut – Alfred Ajdarevic in (84’).
Byten DIF: Yura Movsisyan ut – Dzenis Kozica in (41’), Jesper Karlström ut – Kevin Walker in (46’), Jonas Olsson ut – Niklas Gunnarsson in (61’).
Hörnor: 1-4
Publik: 10.104
Domare: Kristoffer Karlsson, Andreas Söderkvist (ass), Jan-Erik Swärdh (ass), Farouk Nehdi (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Arvid Brorsson
Daniel Björnquist – Nordin Gerzic – Filip Rogic – Sebastian Ring
Michael Omoh – Isaac Boye – Nahir Besara

Startelva DIF:
Tommi Vaiho
Felix Beijmo – Markus Danielson – Jonas Olsson – Jacob Une Larsson
Jonathan Ring – Jesper Karlström – Fredrik Ulvestad – Kerim Mrabti
Yura Movsisyan – Timo Kadewere

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908