U19: Förlust mot Djurgården hemma på Behrn Arena

ÖSK U19 förlorade mot Djurgårdens IF i söndags hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 3-2 till bortalaget. ÖSK skapade flera chanser men lyckades inte få dit en kvittering. Sett över hela matchen är DIF det mer spelande laget, men ÖSK har en stark kampmoral och en förmåga att ta sig tillbaka i matcherna. Det räckte dock inte hela vägen denna gång.

Dagens match spelades i solsken och värme. Matchen började i hyfsat tempo och lagen förde spelet ganska jämnt fördelat till en början. Efter ca en kvart har DIF mer av spelet med ÖSK skapar lite vassare chanser. Chanserna som DIF får orsakas oftast av ÖSK-slarv. I minut 32 får DIF skjuta strax utanför straffområdet. Bollen går i stolpen och studsar ut till en helt fri DIF-spelare som kan slå in ledningsmålet, 0-1. Spelbilden fortsätter med att DIF för spelet med ÖSK skapar chanserna. DIf’s chanser uppstår oftast efter felpass av ÖSK.

I andra halvlek ser det likadant ut med DIF som mer spelförande och ÖSK som går för omställningar. DIF får tyvärr lite för många hörnor och det brukar resultera i mål till slut. Så händer i 52:a minuten. DIF-spelarna kommer med fart utifrån och spelaren längst bort når högst och kan nicka i mål, 0-2.

Men den här säsongens upplaga av U19 har en fin kampmoral. Förmåga att komma tillbaka efter underlägen och när spelet inte riktigt vill fungera. Det visar man även i denna match. ÖSK tar sig in i matchen och i minut 54 görs Isac Eklöf ner ute till höger. Jonathan Aronsson tar frisparken och slår den mot bortre stolpen. Där når Edwin Lunqvist högst och nickar in reduceringen till 1-2.

ÖSK fortsätter allt mer att ta över spelet. I minut 60 skjuter nyinbytte Malcolm Stolt i ribban, nära där. Så fyra minuter senare lyfter Jonathan Aronsson en lång boll fram till Odilon Sangwa som brtottas och stångas med DIF’s storväxta mittbackar. Odilon är stark och vinner duellen och kan sätta bollen vid sidan av målvakten. Kvitterat! 2-2.

Spelet är nu helt jämnt men ÖSK fortsätter att ge bort hörnor till DIF. Vid en sådan kommer bollen återigen långt bort i straffområdet där DIF-spelare kommer rusande. Bollen nickas tillbaka in i straffområdet där en DIF-spelare kan skjuta in 2-3.

Nästa match blir söderut för ovanlighetens skull, nämligen i Skövde.

Matchfakta:
32’ 0-1 DIF
52’ 0-2 DIF
54’ 1-2 Edwin Lundqvist (Jonathan Aronsson)
64’ 2-2 Odilon Sangwa (Jonathan Aronsson)