ÖSK ångar på i toppen efter seger borta mot Sirius

I den sjunde omgången av Allsvenskan var det under måndagen dags för ÖSK att resa till Uppsala och bortamatch mot IK Sirius. Kennedy Igboananike gjorde 0-1 redan i den femte minuten, en ledning som bestod tills pausvilan. Sirius kvitterade tidigt efter paus genom Haglund, men ÖSK replikerade genom två snabba mål av Igboananike och Filip Rogic. Efter ytterligare en reducering för hemmalaget avgjorde Nahir Besara matchen. ÖSK vann därmed med 2-4. Det var lagets tredje raka seger och nu väntar toppmöte mot Hammarby i nästa omgång.

På ett sommarvarmt Studenternas IP möttes under måndagskvällen IK Sirius och ÖSK i den sjunde omgången av Allsvenskan. Efter några minuter lyfte Ogbu en fin boll mot Lundholm, men Siriusyttern stannade upp och sökte passning istället för att skjuta och chansen rann ut i sanden. Strax därefter fick Igboananike bollen rättvänd och drev framåt mot Sirius backlinje. En bit utanför straffområdet siktade han och sköt. Bollen touchade benet på en försvarare, flög vidare i en perfekt båge över målvakten Fegrouch och in i nätmaskorna. En smakstart för ÖSK och 0-1 i den femte matchminuten.

Sirius hade något mer boll under fortsättningen av första halvlek, men ÖSK försvarade liksom tidigare lågt och kompakt. ÖSK såg giftigare ut i omställningsspelet och topptrion var flera gånger nära att komma loss i sista tredjedelen, men Sirius lyckades avvärja de svartvita framstötarna. Båda lagen försökte med några distansskott, men de flesta gångerna saknades skärpan och målvakterna fick sätta igång spelet igen via inspark. I den 27:e minuten fick Sirelius en passning i straffområdet, kroppsfintade och skapade sig lite utrymme att skjuta. Jansson stod dock rätt placerad vid första stolpen och räddade till hörna. Det redan hårt skadedrabbade Sirius tvingades sen till två byten på grund av nya skador under första halvlek. ÖSK nosade på fler målchanser, men uddamålsledningen bestod tills halvtidsvilan.

ÖSK kom ut till andra halvlek med ett byte genomfört. Lorentzson ersattes av Brorsson. Efter drygt fem minuter hade Sirius bollen högt upp på högersidan. Bollen spelades så småningom snett bakåt till Haglund som i ytan kring straffområdesgränsen avlossade ett kanonskott. Bollen vobblade och Jansson reagerade för sent. Skottet smet in i närheten av krysset och det var kvitterat till 1-1. I den 57:e minuten tappade Sirius boll på mittplan och Besara fick tid i den yta framför backlinjen som han så väl behärskar. Igboananike löpte i djupled och fick bollen perfekt i steget. Fri med Fegrouch var han iskall och rullade in 1-2 lågt intill ena stolpen. Återtagen ledning för ÖSK som hungrade efter mer. Sex minuter efter ledningsmålet var det dags igen. Omoh fick rejält med tid att lägga bollen tillrätta, sikta och dra in ett högerinlägg från vänstersidan. Vid första stolpen dök Rogic upp och nickskarvade bollen förbi samtliga spelare inklusive målvakten. 1-3 till ÖSK.

Efter de två gjorda målen återgick ÖSK till det täta försvarsspelet och Sirius fick jaga. Med dryga kvarten kvar var Uppsalalaget nära ett reduceringsmål när Björkström fångade upp en andraboll och dundrade iväg ett volleyskott, som dock gick i ramverket och ut. I den 79:e minuten slog Björnström ett fint vänsterinlägg som Sirelius fick huvudet på. Bollen gick in i mål bakom Jansson och det var reducerat till 2-3. ÖSK svarade dock återigen innan Sirius hann få vittring på en kvittering. I den 82:a minuten höll Besara bollen på mittplan och sökte alternativ. Björnquist tog en maxlöpning på högersidan, fick bollen och tog sig förbi Siriusförsvarare in i straffområdet. Dajje försökte sätta en passning vidare till Igboananike men en försvarare bröt. Faran var dock bara tillfälligt avblåst. Besara fullföljde sin löpning och drog till med säsongens hittills hårdaste ÖSK-skott. Bollen höll på att gå igenom nätet i bortre hörnet efter att den passerat mållinjen, men stannade i buren. 2-4 till ÖSK. Sirius gav inte upp men fastnade gång på gång i det kompakta ÖSK-försvaret. Under slutminuterna var det istället närmare ett femte ÖSK-mål men fyra fick räcka denna kväll. Efter två tilläggsminuter gick slutsignalen och ÖSK kunde räkna in den tredje raka segern i serien, såväl som den tredje raka segern på bortaplan.

Nästa match spelar ÖSK på söndag den 13 maj kl. 17.30. Då kommer serieledarna Hammarby IF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 2-4 (0-1)
Mål: Igboananike (5’, 57’), Haglund (49’), Rogic (63’), Sirelius (79’), Besara (82’)
Varningar: Björnström, Ogbu, Sirelius
Hörnor: 11-3
Byten ÖSK: Lorentzson ut - Brorsson in (46’), Omoh ut - Ring in (73’), Igboananike ut - Boye in (85’)
Byten IK Sirius: Eiswohld ut - Larson in (22’), Lundholm ut - Maholli in (34’), Sirelius ut - Georges in (82’)