Stark vändning i ett blåsigt Trelleborg

OSK-Trellborg

Foto: Bildbyrån / Petter Arvidson

Under fredagkvällen var det dags för Allsvenskans tredje omgång och ÖSK reste till Vångavallen för möte med Trelleborgs FF. I starka vindar tog hemmalaget ledningen genom Hümmet redan efter tolv minuter. Nahir Besara kvitterade på straff precis innan halvtidsvilan. I mitten av andra halvlek avgjorde Besara med ett frisparksmål och ÖSK kunde avgå med segern 1-2. Därmed är den första svartvita Allsvenska trepoängaren i hamn för den här säsongen.

Matchen inleddes i kraftig blåst vilket påverkade spelet till stor del. Hemmalaget inledde i medvinden och det skulle löna sig under första halvlek. Trelleborg skapade matchens första farlighet redan efter fem minuter. En vänsterhörna nådde Nielsen vid första stolpen som nickskarvade men Oscar Jansson var med på noterna och kunde rädda. I tionde minuten var det dags för ÖSK att vaska fram en fin målchans. Rogic tog fart ute till vänster och svepte in ett lågt inlägg mot Kennedy som kom tiondelen för sent för att stöta in bollen i mål. Riktigt nära. Istället blev det Trelleborg som hittade nätet några minuter senare. Jovanovic skruvade in en vänsterhörna mot straffområdet. Bollen fick lite extra fart i medvinden och smällde in i ribban innan den studsade ner framför fötterna på Hümmet. TFF-anfallaren kunde ohindrat peta in 1-0 från en decimeter på ett något snöpligt vis sett med ÖSK-ögon. Det var svårt att få till något ordentligt spel i den kraftiga blåsten, särskilt för ÖSK som fick spela i motvind. I den 17:e minuten var det på nytt en fast situation som skapade oro i ÖSK:s straffområde. Andersson peggade upp från 40 meter och skickade iväg en projektil i medvinden. Bollen studsade lurigt precis framför Jansson men han lyckades med nöd och näppe freda sitt mål.

Resten av halvleken blev mest en kamp på mittplan och båda lagen hade svårt att skapa några målchanser av värde. Mårtensson hade en strumprullare mot mål med halvtimmen spelad som mynnade ut i en resultatlös hörna. I den 43:e minuten var det återigen en hörna som vållade problem i straffområdet, denna gång i Trelleborgs. Sköld bröstade bollen mot mål men precis på mållinjen kunde Tideman skalla undan den. Närmre mål än så såg det inte ut att bli för ÖSK men i den näst sista minuten av första halvlek gick Mårtensson omkull i straffområdet efter duell med Blomqvist och domare Pandzic pekade på straffpunkten! Nahir Besara klev fram och rullade kyligt in kvitteringen till höger om målvakten. Därmed stod det 1-1 på resultattavlan efter 45 spelade minuter.

ÖSK klev ut i den andra halvleken med vinden i ryggen och med repat självförtroende efter den sena kvitteringen innan pausvilan. Dock var det Trelleborg som tog tag i taktpinnen under inledningen av andra halvlek. ÖSK stack upp i den 57:e minuten med ett inspel från höger av Björnquist som nådde Besara i boxen men Nahir sköt på en täckande försvarare. I den 61:a minuten fick ÖSK en frispark ungefär 35 meter från mål. Besara ställde upp sig och klappade till bollen som via touch i muren och studs i marken framför målvakten letade sig in i mål i bortre hörnet! 1-2, något oväntat sett till matchbilden. Efter ledningsmålet försvarade sig ÖSK bra och tog jobbet för att undvika att Trelleborg skulle få farliga offensiva ytor att jobba med. Trelleborg vaskade fram en frispark i sista tilläggsminuten men ÖSK-försvaret kunde rensa undan bollen och domaren blåste strax efteråt av tillställningen. ÖSK bärgade därmed första Allsvenska trepoängaren för säsongen!

Nästa match för ÖSK spelas på onsdag den 18 april kl. 19.00, då kommer AIK på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Hümmet 12’, Besara 44’, Besara 61’.
Varningar: Tideman, Hadzikadunic, Nilsson, Mårtensson.
Byten ÖSK: Kennedy Igboananike ut – Sebastian Ring in (80’).
Byten TFF: Oscar Johansson ut – Ottar Magnus Karlsson in (71´), Robin Nilsson ut – Sebastian Olsson in (78´), Victor Nilsson ut – Felix Hörberg in (84´).
Hörnor: 6-7
Publik: 2329
Domare: Bojan Pandzic, Joakim Amri Nilsson (ass), Robin Wilde (ass), Kristoffer Karlsson (fjärde).

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Brendan Hines-Ike
Daniel Björnquist – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Filip Rogic
Nahir Besara – Kennedy Igboananike – Victor Sköld

Startelva TFF
Marko Johansson
Lasse Nielsen – Dennis Hadzikadunic – Alexander Blomqvist – Anton Tideman
Victor Nilsson – Erik Andersson – Robin Nilsson – Oscar Johansson
Zoran Jovanovic – Deniz Hümmet

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908