Gruppetta efter sent kvitteringsmål av kennedy

I den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen ställdes ÖSK under lördagen mot Helsingborgs IF hemma på Behrn Arena. Första halvlek var jämn men mållös. Med ungefär en kvart kvar gav Mikael Dahlberg ledningen till Helsingborg efter en frisparksretur. Igboananike lyckades dock nicka in 1-1 i slutsekunderna och räddade därmed en poäng till ÖSK.

Under lördagseftermiddagen var det dags för årets första tävlingsmatch på Behrn Arena. ÖSK, med en seger mot Tvååker i ryggen, vandrade in på hemmaplan för möte mot Helsingborgs IF. Gästerna var också på väg mot en trepoängare i cuppremiären men fick nöja sig med en poäng efter en sen kvittering av Norrköping.

ÖSK inledde matchen piggt. I den andra minuten försökte Mårtensson skjuta i andravågen efter en hörna, men en Helsingborgsförsvarare hann emellan och bröt bollbanan. Några minuter senare avlossade Besara bössan från distans, men skottet gick en bra bit utanför Hanssons målbur. Med drygt tio minuter spelade hittade Hines-Ike ut på högerkanten med en fin crossboll som gav Björnquist utrymme att slå ett inspel. Igboananike tog emot och vände förbi försvarare med en läcker touch men Hansson var på tårna och skar av vinkeln för avslut.

Gästerna skapade lagets första målchans efter att ÖSK tappat boll mitt på egen planhalva. Dahlberg drev framåt och sköt med vänsterfoten mitt i steget, men Jansson stod rätt och räddade fint till hörna. Den energirika ÖSK-starten bromsades ganska snart och Helsingborg fick utrymme att rulla boll på offensiv planhalva. Gästerna hade dock svårt att ta sig fram till några kvalificerade chanser. Precis före paus fick Rogic yta i offensivt straffområde men avvaktade istället för att skjuta, vilket gjorde att chansen gick om intet. 0-0 i paus.

Helsingborglaget kom ut till andra halvlek med bra fart. Efter någon minut slog Eriksson ett hårt inlägg mot Moros panna, men nicken gick någon decimeter över ribban. Strax därefter blev Almebäck liggande i eget straffområde och tvingades lindad halta av banan. Ring ersatte i backlinjen. I den 57:e minuten fick ÖSK en hörna som slogs smart snett bakåt mot ett framåtlöpande Gerzic. Nordin sköt direkt, men volleyn fastnade oturligt på Igboananike och studsade ut till inspark. Helsingborg följde upp med en chans efter att Svensson drev bollen framåt i central position och sköt, men det blev ett löst studsande skott som Jansson enkelt kunde fånga.

Med tjugo minuter kvar lyfte Omoh bollen i djupled mot Igboananike som tog ner den, men stördes av både försvarsspelare och målvakten Hansson så till en grad att avslutet träffade reklamskyltarna vid sidan av målet. I den 76:e minuten fick Helsingborg frispark några meter utanför straffområdet. Bjarnason stegade upp och sköt ett hårt skott som Jansson räddade men returen studsade rakt ut och Dahlberg kunde enkelt rulla in 0-1 till gästerna. Helsingborg sjönk djupt med laget och krympte ytor och ÖSK såg idéfattigt ut. När matchklockan tickat förbi 90 minuter fick Besara ett skottläge i straffområdet, men bollen fastnade på dess väg mot målet. De tre tilläggsminuterna tickade mot sitt slut. ÖSK tilläts att lyfta in ett sista inlägg och bollen nådde Igboananike som elegant nickade in 1-1 intill första stolpen! Stora jubelscener bröt ut bland hemmaspelarna och publiken medan frustrationen hos Helsingborg var total. Målet blev det sista som hände i matchen och delad poäng. Cupäventyret lever därmed vidare till sista omgången

Nästa match spelar ÖSK på lördag den 3 mars kl. 16.00. Då väntar IFK Norrköping i den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Dahlberg (76’), Igboananike (94’).
Varningar: Mårtensson
Byten ÖSK: Almebäck ut - Ring in (51’), Omoh ut - Sköld in (77’).
Domare: Kaspar Sjöberg, Daniel Gustavsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Enzo Vesprini