ÖSK höll nollan och vann länsderbyt mot Degerfors

Under söndagen spelade ÖSK mot Degerfors IF i en träningsmatch på Behrn Arena. Degerfors inledde derbyt bäst, men det var ÖSK som gick till halvtidsledning efter ett kontringsmål av Kennedy Igboananike. Den andra halvleken var händelsefattig och förblev mållös. ÖSK vann därmed matchen med 1-0.

Efter en lägervecka och två träningsmatcher på spansk mark var det under söndagen dags för ÖSK att återigen stiga ut på Behrn Arena för match på hemmaplan. För motståndet stod Degerfors IF. Det första derbyt sedan lagens senaste möte i Superettan 2013.

Matchens första stora målchans tillföll bortalaget i den tolfte minuten. Ett anfall på högersidan ledde vidare till ett inspel från Lindell till Götesson, som dock sköt bollen utanför från nära håll. Ett stillastående ÖSK hade svårt att lösa upp knutar i offensiven mot ett kompakt Degerfors. De svartvita tog sig fram till några inläggslägen, men inspelen från kanterna höll för låg kvalitet och kunde enkelt rensas undan av gästernas försvarslinje. I den 26:e minuten fick Degerfors frispark och Wiktorsson skickade iväg ett hårt skott från distans, precis utanför Janssons högra stolpe. Gästerna hade det mesta av spelet men kom sällan längre än till straffområdesgränsen.

I den 32:a minuten ställde ÖSK om efter att Degerfors tappat bollen långt upp i banan. Gerzic rullade framåt till Besara som tittade upp och såg Igboananike löpa i djupled. Passningen slogs förbi Degerforsbacklinjen och Kennedy löpte ifrån Wiktorsson som var sista spelare framför målvakten. Igboananike var sen klinisk i avslutet. Bollen gick via ribbans underkant in till 1-0 för ÖSK. Målet stärkte ÖSK som avslutade halvleken med fler chanser framåt. Besara hade ett eget skott en bit över ribban och en fin dribblingsaktion som avslutades med en smart passning till Rogic som dock fick felträff i boxen. Uddamålsledning för ÖSK när domaren blåste i pipan efter 45 minuter.

ÖSK tog tag i taktpinnen tidigt i andra halvlek och visade prov på mer rörlighet i anfallsspelet. Besara och Rogic hade under inledningen ytterligare varsina skottlägen, men liksom i första halvleks slutskede träffade ingen målet. Därefter följde en lång period utan händelser att rapportera. Lagen turades om att rulla boll men tempot var lågt från båda håll. Med drygt tio minuter kvar slog Björnquist ett långt inlägg som damp ner på Rogic vid bortre stolpen men han fick inte träff med pannan och bollen studsade ut till inspark.

Några fler chanser blev det inte. ÖSK vann därmed träningsmatchen med 1-0 och får nu ladda om inför första matchen i Svenska Cupens gruppspel nästkommande helg då man möter Tvååkers IF på bortaplan. Matchen spelas på söndag den 18 februari kl. 15.

Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Igboananike (32’)
Byten ÖSK: Almebäck ut - Mårtensson in (46’), Omoh ut - Sköld in (68’), Gerzic ut - Amin in (85’)