Motståndarkollen Karlslunds IF: "Vi har en skadefri trupp"

Imorgon klockan 19:00 är det dags för lokalderby mot Karlslunds IF på Behrn Arena. Ett Karlslund som förra säsongen avancerade till division 1 efter en stark säsong. Vi ringde upp Karlslunds tränare Jonathan Ederström för att höra mer inför matchen.

Hur känns det att möta ÖSK?
– Roligt och inspirerande för oss som klubb. Säkerligen även för våra spelare. Det är en bra möjlighet att matcha mot ett bra motstånd. 

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– Vi får anta är att ÖSK kommer vara lite mer bollförande. Det är vår första match för säsongen vilket innebär lite speciella förutsättningar men vi har sagt att vi ska matcha så tävlingslikt som möjligt. Jag hoppas på att det inte blir tjugo byten i halvtid utan att det blir så tävlingslikt som möjligt.

Hur ser er trupp ut inför matchen?
– För att vara såhär tidigt på säsongen ser den fysiska formen bättre ut än tidigare år. Vi har en skadefri trupp men den är inte riktigt helt färdig. Vi kommer ha med några U-spelare och även två eller tre provspelare.

Vad anser du är er största stryka rent spelmässigt?
– Vi är väldigt tydliga både defensivt och offensivt. Den tryggheten som våra spelare kände förra säsongen var en styrka som gjorde att både laget och jaget för det mesta var framgångsrikt.

Tre spelare att ha koll på:

Adam Molin
Trots sin unga ålder på 21 år har han spelat flest A-lagsmatcher i truppen och gjort hela 53 mål på 120 matcher. Under förra säsongen kom han trea i seriens skytteliga och vann därmed den interna skytteligan med 22 mål på 25 matcher. Han är ett farligt vapen framåt för Karlslund och en spelare som vi får se upp med. 

Christer Lipovac
Ska man nämna Adam Molin bör man även nämna anfallskollegan Christer Lipovac. Tillsammans stod de för 37 av lagets 66 mål under fjolåret och var ett av seriens vassaste anfallspar. Lipovac som även han är 21 år stod för 15 mål och 5 assist i Division 2 förra säsongen.

Felix Bindelöv
Ett hett nyförvärv inför säsongen från Helsingborgs IF som redan spelat 11 matcher i Allsvenskan trots att han bara är 20 år. Det blir hans första match i Karlslundströjan mot ÖSK imorgon och han verkar vara en spännande spelare att följa.

Visste du att?
ÖSK:s nyförvärv Simon Amin spelade 24 av 26 seriematcher med Karlslund förra säsongen och var högst delaktig i den fina säsongen.

Text: Adam Pettersson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908