Första halvlek sänkte ÖSK i Östersund

I den 27:e omgången av Allsvenskan ställdes ÖSK under lördagen mot Östersunds FK på bortaplan. Hemmalaget dominerade den första halvleken stort och ledde i paus med 3-0 efter två mål av Bertilsson och ett av Arhin. I andra halvlek förbättrade ÖSK sitt spel men trots många chanser lyckades man inte spräcka nollan. Resultatet skrevs till 3-0.

Efter uppehållet för internationell kvalfotboll var det under lördagen dags för ÖSK att inleda slutspurten av Allsvenskan. För motståndet i den fjärde sista matchen stod Östersunds FK. De rödklädda jämtarna inledde väntat matchen med stort bollinnehav och var i den nionde minuten nära att ta ledningen när lillebror Ken Sema utmanade och tog sig in i straffområdet. Bollen nådde Hopcutt i andra änden av straffområdet och han sköt mot mål. Brorsson hade bra position och kunde rensa undan på mållinjen. I den 17:e minuten löpte Bertilsson i djupled och serverades bollen från Arhin. Ensam med Jansson gjorde han inget misstag utan rullade in 1-0 med en nätt yttersida. Tre minuter senare var det dags igen. Sema slog ett vänsterinlägg mot en helt omarkerad Arhin som enkelt kunde skalla in 2-0. Eländet för ÖSK var inte slut med det. I den 26:e minuten möttes bröderna Sema i en löpduell in i ÖSK:s straffområde. Lillebror föll och knockade Jansson men domaren lät spelet fortsätta och Bertilsson petade in sitt andra mål för dagen. Östersund med ett tremålsöverläge slog sen av på takten en aning, men ÖSK hade stora svårigheter såga sig igenom hemmalagets defensiv. Igboananike fick en hyfsad chans att reducera efter förspel av Sema, men målvakten Andersson kom ut och täckte närskottet. Domaren blåste av första halvlek med 3-0 på resultattavlan.

I den 52:a minuten var ÖSK nära att göra uppförsbacken lite mindre brant när Hines-Ike fick bra fart i en nick på hörna, men bollen rammade stolpen och studsade ut. Även Besara hade läge att reducera, men hans vänsterskott ur bra positionen var rejält missriktat. Nästa svartvita chans fick Rogic efter en snygg skottfint, men Andersson fick avslutet rakt på sig och det slutade med hörna istället för en spräckt nolla. Med tio minuter kvar var Hines-Ike återigen nära att skalla in en hörna, men den gången stod Andersson för en reflexräddning på linjen. Rogic hade också en andra chans, men Andersson fortsatte briljera mellan stolparna. Inhopparen Omoh såg pigg ut och stod för ett akrobatiskt nummer som sånär resulterade i mål, men återigen stod Andersson i vägen. I frånvaron av mål lyckades ÖSK ändå bidra till matchstatistiken genom flertalet gula kort, bland annat ett som gör att Igboananike är avstängd i kommande match mot Halmstad. I matchens slutminuter tog sig Ring upp i straffområdet och sköt ett skott som via Andersson gick i bortre stolpen och ut. Resultatet kunde därmed skrivas till 3-0.

Nästa match för ÖSK spelas på fredag den 20 oktober kl. 19.00. Då gästar Halmstad BK Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 3-0 (3-0)
Mål: Bertilsson (17’, 26’), Arhin (20’)
Hörnor: 5 - 9
Varningar: Edwards, Mårtensson, Igboananike, Ring

Byten Östersunds FK: Bertilsson ut – Nouri in (71’), Gero ut – Arhin ut (71’),
Papagiannaopoulos ut – Pettersson in (78’)

Byten ÖSK: Brorsson ut – Almebäck in (46’), Igboananike ut – Omoh in (65’), Sema ut –
Forsell in (85’)

Publik: 5002

Domare: Kristoffer Karlsson, Mikael Hallin (ass), Pär Lindström (ass), Henrik Molin (fjärde)

Startelva Östersunds FK:
Andreas Andersson
Curtis Edwards – Sotirios Papagiannaopoulos – Sam Mensah – Dennis Widgren
Johan Bertilsson – Ludvig Fritzson – Fouad Bachirou – Ken Sema
Jamie Hopcutt – Frank Arhin

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Arvid Brorsson – Brendan Hines-Ike – Sebastian Ring
Maic Sema – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Filip Rogic
Kennedy Igboananike – Nahir Besara

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908