Jimmy Högberg återvänder till ÖSK

Jimmy Högberg, porträtterad av Erik Wärlegård under ett av klubbens träningsläger i Portugal.

ÖSK fortsätter arbetet med att bygga sitt nya tränarteam och idag blev det klart att Jimmy Högberg återvänder till Sverige och ÖSK. Högberg, som rankas som ledande inom sin specialistkompetens inom fys och football-fitness, blir nästa pusselbit i Axel Kjälls team då han skrivit på ett treårsavtal.

Tidigare i höst tog Axel Kjäll över som huvudtränare för ÖSK, och kort därefter gjorde klubben klart med Daniel Bäckström som en av de nya tränarna i Kjälls team. Nu presenterar klubben nästa namn i den tränarkonstellation som ska leda laget de kommande åren. Jimmy Högberg, som hade fyra framgångsrika år i ÖSK och som det senaste året jobbat som Performance Manager i Clube Atletico Paranaense i Brasilien, återvänder till ÖSK. Han ser fram emot återkomsten i klubben:

– Jag blev oerhört glad när jag i våras fick chansen att ta ett korttidskontrakt för Team EXOS i Atletico Paranaense. Ett äventyr i fotbollens hemland som gett mig ovärderliga erfarenheter. När nu möjligheten uppstår att återigen få arbeta med Axel Kjäll och Simon Åström, i mina ögon två av de mest kompetenta inom sina respektive områden, i ett nytt ÖSK-projekt så känns det helrätt. Det ledarskap och processtänkande som finns i ÖSK är precis det jag står bakom och jag tror på den resa ÖSK är inne på, säger Jimmy Högberg.

ÖSK:s vd Simon Åström har tidigare berättat att de olika rollerna i tränarteamet kommer se annorlunda ut än tidigare, där man kommer jobba bort de traditionella specialistrollerna med assisterande tränare, målvaktstränare och så vidare. Istället vill man jobba med flera tränare som har ett integrerat samarbete och som med olika spetskompetenser och inriktningar kan bidra till en ökad bredd.

- Jimmy kommer på ett perfekt sätt passa in i det team vi bygger inför framtiden. Han har ett starkt driv med ett stort utvecklingsfokus, han är bred i sin kompetens samtidigt som han rankas som ledande inom sitt specialistområde med fys och football-fitness. Vi har pratat om att vi vill bygga ett modernt ledarteam med den nya generationens tränare, och i en sådan konstellation passar Jimmy perfekt, säger Simon Åström.

Även Axel Kjäll gläds över att få Jimmy i sitt team:

- Jag är väldigt glad över att Jimmy återvänder till ÖSK. Han står för den kultur och det arbetssätt vi vill ha, med ett noggrant och metodiskt arbete med starkt utvecklingsfokus. Vi känner varandra väldigt bra sedan flera år tillsammans i ÖSK, vi ser på fotboll på samma sätt samtidigt som vi kan utmana varandra. Det ska bli spännande att se honom utvecklas tillsammans med oss övriga ledare, säger Axel Kjäll.

Jimmy Högberg kommer avsluta sitt arbete i Brasilien under hösten och ansluter till ÖSK direkt efter årsskiftet.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908