ÖSK och Världens Barn i gemensam storsatsning

Foto: Erik Törner

I dag finns det många barn i världen som befinner sig i nöd. Barn som flyr från krig, som förlorar sina föräldrar, som tvingas till barnarbete eller prostitution. Vissa barn får vi höra om, genom bilder och berättelser i media. Andra barn lever i katastrof i tystnad. På söndag, i samband med allsvenska matchen mellan ÖSK och Kalmar FF, utmanas publiken på Behrn Arena att vara med och göra vardagen mer hoppfull genom att bidra till en nystartad gemensam insamling av ÖSK och Världens Barn.

– Barn som far illa berör oss alla, och det känns väldigt bra att fortsätta vårt samarbete med Världens Barn. Matchen mot Kalmar på söndag blir startskottet för en rad olika aktiviteter som vi genomför den kommande veckan. Jag ser speciellt fram emot ”swishmoben” och hoppas att vår publik är med på noterna, säger Gabriel Åbom, evenemangsansvarig på ÖSK.

Madde Klippel, kampanjansvarig i Örebro län för Världens Barn, säger så här om samarbetet med ÖSK:
– Vi är jätteglada för ÖSK och den relation vi byggt upp under de senaste åren. ÖSK är en fantastiskt bra samarbetspartner och klubben är ett av regionens allra starkaste varumärken. Man har spelare från världens alla hörn, och har tidigare gjort stora insatser för ensamkommande flyktingbarn. Vi hoppas att årets insamling når nya höjder.

2016 var Örebro den mest generösa storstaden i Sverige. Tillsammans gjorde vi en livsavgörande skillnad för Världens Barn. Låt oss tillsammans överträffa det i år!

Så bidrar du:
Swisha valfri summa till 90 1950 6 och skriv VB17 1880 som meddelande.

För frågor och information kontakta:
Madde Klippel, Regionsamordnare Världens Barn Örebro län:
072-716 24 90
madde.klippel@varldensbarn.se

Gabriel Åbom, evenemangsansvarig ÖSK Fotboll
073-5979560
gabriel.abom@oskfotboll.se

Hör ÖSK-spelarnas röst om samarbetet med Världens Barn

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908