Förlust i svängig match mot AFC Eskilstuna

Under torsdagskvällen spelade ÖSK mot AFC Eskilstuna på Behrn Arena i Allsvenskans 24:e omgång. Gästerna tog tidigt ledningen genom Turay, men Kennedy Igboananike kvitterade i mitten av första halvlek och innan paus hann Filip Rogic göra 2-1 till ÖSK. Resultatet stod sig länge men gästernas Eddahri vände på steken till 2-3 med två snabba mål i slutskedet, det ena på straff. AFC vann därmed matchen.

I en period med tätt matchande var det under torsdagen dags för ny hemmamatch för ÖSK, med motståndare i form av AFC Eskilstuna. De orangeklädda gästerna skapade matchens första målchans i den fjärde minuten. Turay vann en luftduell på mittplan mot Almebäck och Eddahri stack iväg med bollen mot en splittrat ÖSK-försvar. Turay fullföljde i en löpning och fick bollen i straffområdet men hans avslut blev för löst och landade i Janssons famn. Tre minuter senare drog AFC upp ett anfall på vänsterkanten. Eddahri bröt in i straffområdet och slog ett inlägg som två lagkamrater störtade fram mot. Bollen stöttes in i nät bakom Jansson och Turay antecknades i statistiken som målskytt för 0-1. Noterbart var att det var hans tredje mål mot ÖSK under 2017.

ÖSK jobbade sig tillbaka efter chockstarten och skapade under ett par minuter ett antal fina målchanser. Först ut var Hines-Ike som tryckte sig fram i straffområdet i samband med en hörna från Besara men nickade tätt över. Näst på tur var Igboananike som avlossade ett överraskande och hårt skott ur snäv vinkel, men målvakten Haghighi var på tårna och fick handen på bollen. Strax därpå fångade Omoh upp en svag rensning och dundrade iväg ett tungt distansskott som från långsidan såg ut att borra sig in i nätmaskorna, men tyvärr passerade på utsidan av den vänstra stolpen. I den 26:e minuten stack Besara in en boll bakom AFC:s backlinje som Igboananike fångade upp. Kennedy sköt direkt och efter en touch på Haghighi studsade den långsamt, och för gästerna retligt, in i mål via den högra stolpen till 1-1. Tempot i matchen var långa stunder lågt men ÖSK blixtrade emellanåt till. I den 39:e hittade Ring in med med en fin passning till Besara som vände upp i straffområdet, vinklade foten och sköt mot bortre hörnet. Bollen träffade stolpens insida men studsade perfekt ut till Rogic som enkelt kunde rulla in 2-1 till ÖSK. Uddamålsledningen stod sig tills pausvilan.

ÖSK dominerade inledningen av andra halvlek. Många anfall byggdes upp via högerkanten där Omoh gång på gång utmanade landsmannen Taiwo. Omoh tog sig förbi flertalet gånger men saknade skärpa i såväl inlägg som skott och ÖSK:s spelövertag förblev outnyttjat i form av fler mål. Så småningom mattades den fartfyllda offensiven och matchen gick ånyo in i en period av stiltje. Med drygt tjugo minuter kvar var AFC nära att kvittera. Ett långt inlägg från Björnquist landade hos Eddahri som fick god tid på sig att ta emot bollen och lägga den tillrätta innan han avslutade i burgaveln.

ÖSK föll allt djupare ner i planen och AFC fick möjlighet att lyfta upp både folk och bollar i straffområdet. I den 81:a minuten fick gästerna straff efter att Almebäck gått för tufft in i en nickduell. Eddahri slog in bollen i mål, men fick slå om den då lagkamrater tjuvat i jakt på en eventuell retur. Han var dock kylig och bytte hörn vid andra tillfället. Kvitterat till 2-2. Gästerna fick mer energi av målet och ÖSK såg återigen chockat ut. Efter slarv i uppspelsfas gick bollen till Eddahri, som fick alldeles för mycket utrymme och curlade in 2-3 förbi Jansson. Gästerna hade vänt på två minuter. ÖSK var sen aldrig nära att kvittera utan fick inkassera en ny tung förlust när domaren blåste av matchen efter fyra minuters tilläggstid.

Gästernas tränare Michael Jolley inledde på presskonferensen. Han menade att laget visade moral efter den tuffa förlusten senast mot Sundsvall och därigenom kunde inkassera lagets första bortaseger. Han tyckte att laget fick effekt med bytena vilket bidrog till att man kom tillbaka in i matchen efter att ÖSK börjat andra halvlek starkt. ÖSK:s Axel Kjäll var besviken över lagets prestation. Han tyckte vissa delar av matchen var bra ur ett svartvitt perspektiv, men benämnde sista halvtimmen väldigt svag. Axel konstaterade att laget behövt sätta 3-1 när man dominerade efter paus.
Nästa match för ÖSK spelas på bortaplan mot IK Sirius på måndag den 25:e september kl. 19.00.

Statistik
Resultat: 2-3 (2-1)
Mål: Turay (7’), Igboananike (26’), Rogic (39’), Eddahri (straff 83’, 85’)
Varningar: Omoh, Piermayr, Mukhammad, Melo
Hörnor: 2-8
Byten ÖSK: Omoh ut - Brorsson in (76’), Almebäck ut - Forsell in (86’), Sema ut - Sköld in (87’)
Byten AFC Eskilstuna: Piermayr ut - Omeje (68’), Taiwo ut - Fox in (78’), Noor ut - Åstedt (87’)
Publik: 4035
Domare: Johan Krantz, Daniel Gustavsson (ass.), Jonas Bäcklund (ass.) och Ozan Camlibel (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Michael Almebäck - Brendan Hines-Ike - Sebastian Ring
Michael Omoh - Nordin Gerzic - Filip Rogic - Maic Sema
Kennedy Igboananike - Nahir Besara

Startelva AFC Eskilstuna
Alireza Haghighi
Daniel Björnquist - Alexander Michel - Ludvig Öhman Silwerfeldt - Taye Taiwan
Farshad Noor - Thomas Piermayr - Wanderson Cavalcante Melo - Sharif Mukhammad
Mohamed Buya Turay - Omar Eddahri

Text: Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908