Motståndarkollen: Malmö FF

Efter ett långt landslagsuppehåll är det äntligen dags för allsvenska matcher igen. För ÖSK väntar tuffast tänkbara motstånd då våra svartvita favoriter tar sig an serieledarna Malmö FF hemma på Behrn Arena söndag klockan 15:00.

Det är alltså en riktigt tuff utmaning som ÖSK:s nya tränarduo ställs inför direkt. MFF har ryckt i tabelltoppen och har i skrivande stund tio poängs marginal till jagande Djurgården. Nye tränaren Magnus Pehrsson har således lyckats väldigt bra i Allsvesnskan. En stor smolk i den ljusblå glädjebägaren under sommaren var dock det nesliga och alltför tidiga uttåget ur kvalet till Champions League, där makedonska Vardar Skopje blev för svåra över två matcher. Om man skall försöka hitta något positivt med detta, sett ur Malmöperspektiv, är att man nu enbart behöver kämpa för succé på en front, den inhemska, och det gör man uppenbart väldigt bra då man med ångar på mot SM-guld. Men i lagets senaste bortamatch i serien gick man på en tung mina i Eskilstuna och föll, helt rättvist, med 1-3 mot AFC efter en väldigt slätstruken insats.

MFF har varit aktiva under sommarfönstret och tagit in fina värvningar som trollgubben Kingsley Sarfo från Sirius, tunge och unge centertanken Carlos Strandberg från Club Brügge och en mycket lovande nigerian från Lilleström med det häftiga namnet; Bonke Innocent. Man har även sålt Pawel Cibicki till Leeds för många sköna mijoner. På målvaktssidan har också förändring skett under sommaren då man släppt Johan Wiland till Hammarby och plockat hem Johan Dahlin från danska Midtjylland.

När lagen möttes i våras vann de himmelsblå med 2-1 efter ett sent avgörande av Alexander Jeremejeff. En match i vilken ÖSK försvarade sig väldigt väl men man orkade inte hela vägen in i kaklet och även om MFF:s seger inte var orättvis på något sätt så kändes det ändå, som alltid vid förlust och poängtapp i och för sig, väldigt bittert då arbetsinsatsen var så föredömlig och poängen bara några fjuttiga minuter bort. Nåvål, chans till revansch på söndag och kanske är det vår tur med ett skönt stopptidsavgörande denna gång.

När det handlar om att lyfta fram tre profiler som kanske förtjänar att hållas ett extra öga på i motståndarlaget är det väldigt svårt att lyfta fram bara tre i MFF-tröjan då det kryllar av kvalitet i Magnus Pehrsson elva. Vi gör dock ett försök.

7. Anders Christiansen, 27 år, mittfältare
Många förståsigpåare håller "AC" som en av allsvenskans bästa mittfältare och det är inte svårt att se varför. Tar extremt mycket plats på planen och är på något märkligt sett överallt, hela tiden. Läser spelet excellent och utgör en av de allra viktigaste stöttespelarna i MFF:s spännande lagbygge. Är dessutom tämligen målfarlig från sitt mittfältsposition och har noterats för 10 mål på sina drygt 40 allsvenska matcher. Dansken förlängde i veckan, till de allsvenska konkurrenternas förtret, sitt kontrakt med Malmö till 2022.

21. Kingsley Sarfo, 22 år, mittfältare
Ghananen Sarfo som inledde säsongen i Sirius imponerade så pass mycket under våren att MFF kände sig manade att försäkra sig om hans tjänster så snabbt som möjligt och i slutet av juni kunggjordes övergången. Den bollskicklige och kvicke Sarfo har inte stuckit ut lika mycket i MFF:s stjärnfyllda trupp (han har faktiskt bara startat tre matcher för himmelsblått) men kvaliteten finns defintivt där hos den lille liraren och när han helt anpassat sig till nytt spelsystem och nya lagkamrater är det bara att gratulera Malmö till ett kanonförvärv.

23. Jo-Inge Berget, 27 år, mittfältare/anfallare
Spelaren med allsvenskans, förmodligen, mest imponerande skägg är minst lika imponerande på planen. Kan spela både på mittfältet och som anfallare och gör det bra varän Magnus Pehrsson placerar honom. Har egentligen inga svagheter och ÖSK-försvaret bör vara på alerten när Berget får bollen på Behrn Arena. Toppar MFF:s interna skytteliga denna säsong med sju mål.

De tre senaste matcherna lagen emellan:
2017-05-01 Malmö FF-Örebro SK 2-1
2016-08-01 Örebro SK-Malmö FF 0-3
2016-07-01 Malmö FF-Örebro SK 1-0

Motståndarformen:
2017-08-27 Malmö FF-IFK Göteborg 2-2
2017-08-19 AFC Eskilstuna-Malmö FF 3-1
2017-08-11 Malmö FF-Kalmar FF 6-0

Så startade Malmö FF senast:
Johan Dahlin - Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari - Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Jo-Inge Berget - Marcus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Köp biljett till söndagens match på webbiljett.se/oskfotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908