ÖSK och Lagardère avslutar sitt samarbete

ÖSK och Lagardère har efter två år gemensamt valt att avbryta det samarbete som inleddes 2015. En gemensam utvärdering har skett där man konstaterar att utväxlingen i avtalet inte blivit vad någon av parterna hoppades på, och därför gör man detta val. I avtalet har det funnits möjligheter att vid vissa tidpunkter och förutsättningar avbryta samarbetet och den främsta anledningen till att det sker nu är att ÖSK:s utveckling av intäkter från sponsorer och partners har varit negativ. ÖSK kommer nu ta tillbaka och driva försäljningen av sponsring i egen regi.

– De förutsättningar som det nuvarande avtalet var byggda på har inte gett den utdelning som vi båda hade önskat, så därför har vi enats kring att det bästa är att ÖSK framåt sköter all sponsorförsäljning lokalt och i egen regi. Man måste alltid jobba med att utvärdera de val man gör och eftersom utfallet blivit som det blivit så känns det bra att vi nu gör den här lösningen. Sponsorförsäljningen är en av våra viktigaste intäktskällor, och att ta hem den och ha all kontakt direkt mellan klubben och våra partners känns helt rätt, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

Sponsorförsäljningen har alltså minskat. Ni har också något lägre publiksiffror än förra året då ni gjorde en klar uppgång. Vad innebär det för ert resultat?
– Det innebär att vårt resultat ser ut att bli mellan 1,5 och 2 miljoner kronor lägre i år än budgeterat. Det är naturligtvis inte bra, men det är ett resultat vi klarar av att hantera. Vi kommer arbeta hårt under resterande del av året för att förbättra resultatet. I prognosen är inte några spelarförsäljningar inräknade.

ÖSK tar alltså över sponsorförsäljningen i egen regi. Hur ser den processen ut?
– Vi håller på att bygga upp ett starkt team internt som ska arbeta med att vara nära våra partners, utveckla vårt nätverk och öka vår sponsorförsäljning. Johanna Jansson, som varit i Lagardère-teamet tidigare, har anställts av ÖSK. Vi söker och rekryterar just nu också ytterligare drivna och duktiga säljare. Det känns både bra och roligt att få bygga upp ett team i ÖSK:s egen regi.

Vad innebär det här för ÖSK:s partners?
– Den stora skillnaden blir att man kommer ha direktkontakt med ÖSK:s personal istället för Lagardères. Alla avtal som våra partners ingått har hela tiden skrivits direkt med ÖSK och det är ÖSK som ägt de produkter och tjänster som sålts av Lagardère. Vi ska nu fortsätta utvecklingen för att skapa ännu större värden för våra partners och för att skapa en större närhet till ÖSK.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908