ÖSK föll tungt mot Hammarby

I Allsvenskans tjugonde omgång tog ÖSK under måndagskvällen emot Hammarby IF på Behrn Arena. Hammarby inledde bäst och tog ledningen genom Paulsen, men ÖSK kom tillbaka in i matchen men lyckades inte göra mål i första halvlek. Efter paus utökade Svendsen gästernas ledning och Dibba fyllde på med 0-3, vilket också blev slutresultatet.

Ett välfyllt Behrn Arena beskådade under måndagskvällen ÖSK mot Hammarby IF i en match i mittenskiktet av Allsvenskan. ÖSK:s startelva var intakt jämfört med segermatchen i Jönköping, sånär som på högerbackspositionen där Martin Lorentzson var tillbaka efter en tids skadefrånvaro. ÖSK skapade en halvchans redan efter två minuter. Mårtensson sög ned en andraboll och avlossade ett pressat vänsterskott från distans, men bollen rullade några decimeter utanför Hammarbymålvakten Wilands vänstra stolpe. Hammarby, som hade mest boll i matchinledningen, följde upp med ett vobblande långskott från Hamad, men inte heller Jansson behövde ingripa. Några minuter senare smög högerbacken Saevarsson bakom ryggen på Sema och tog sig in i straffområdet. Islänningen slog ett inspel som rensades undan men inte bättre än till hörna. Bollen slogs in i luftrummet och hittade Paulsens panna. Danskens nick var hård och passerade in under Jansson till 0-1 för Hammarby.

ÖSK var nära en snabb replik när Besara vände upp med bollen i ytan framför straffområdet och avlossade ett högerskott som smet strax utanför bortre stolpen. Hammarby fortsatte dominera spelet och var nära en utökad ledning två gånger på kort tid, men varken Smarason eller Junior lyckades förvalta de fina skottlägen som gästerna kombinationsspelade sig fram till. I mitten av halvleken jämnade ÖSK ut spelet och de flesta offensiva initiativen kom på högerkanten. Omoh utmanade gång på gång men Hammarby var kompakta i försvarsspelet och närmare än en cykelspark av Hines-Ike i huvudet på en försvarare kom inte ÖSK. Gult kort för Brendan i situationen. ÖSK slarvade bort flera fina lägen med slarvigt inläggsspel och fick gå till halvtidsvila med ett uddamålsunderläge trots en stark spelmässig avslutning på första halvlek.

Andra halvlek var jämn till en början. Drygt tio minuter in i den skapade ÖSK lagets dittills bästa målchans i matchen. Mårtensson löpte i djupled på högersidan, fick bollen och slog ett inlägg. Igboananike nickade ner bollen till Besara som tog emot och sköt, men på nytt passerade bollen på fel sida virket. Bara någon minut senare ställde Hammarby om och bollen spelades ut till nyförvärvet Svendsen som tog sig in i straffområdet och dundrade in 0-2 bakom Jansson. I den 67:e minuten kom en ny Hammarbykontring. Svendsen släppte ut bollen till vänster till inhopparen Dibba som avancerade framåt och tryckte iväg ett hårt markskott. Bollen touchade Jansson men fortsatte in i målet till 0-3 för Hammarby.

Med ett tremålsunderläge fanns det inte så mycket att förlora för ÖSK som flyttade upp positionerna i jakt på ett reduceringsmål för att skaka lite liv i matchen. Axén lyfte in Forsell som därmed fick göra hemmadebut. De svartvita anfallsvågorna strandade dock allt som oftast framför straffområdet och det var bortalaget som var närmare att göra ett fjärde mål i de kontringsytor som uppstod. Matchen slutade dock 0-3 och ÖSK förlorade därmed på Behrn Arena för första gången sedan i maj.

På presskonferensen efter matchen konstaterade Hammarbys tränare Jakob Michelsen att gästerna började matchen starkt, men att man tappade organisation och aggressivitet i mitten av första halvlek och höll undan till paus med blotta förskräckelsen. När Hammarby sedan fick 0-2 tyckte han att man hade god kontroll över händelserna på planen. ÖSK:s Alexander Axén konstaterade att man gick i Michelsens taktiska fälla ännu en gång. Han tyckte att ÖSK saknade kvalitet i inläggsspelet och gång på gång åkte på omställningar.

Nästa match för ÖSK spelas på torsdag den 24 augusti kl. 18.30. Då åker laget till Värmland för möte med Karlstad BK i Svenska Cupen. Därefter väntar GIF Sundsvall på bortaplan på söndag den 27 augusti kl. 17.30.

Statistik
Resultat: 0-3 (0-1)
Mål: Paulsen (8’), Svendsen (56’), Dibba (67’)
Varningar: Hines-Ike, Brorsson
Hörnor: 6-3
Byten ÖSK: Mårtensson ut - Rogic in (58’), Omoh ut - Forsell in (76’), Lorentzson ut - Haginge in (80’)
Byten Hammarby IF: Tankovic - Dibba in (64’), Junior ut - Asaad in (70’), Solheim ut - Krusnell in (86’)
Publik: 8407
Domare: Patrik Eriksson, Fredrik Klyver (ass.), Julian Poulsen Sosefo (ass.) och Kastriot Gerxhaliu (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Arvid Brorsson - Brendan Hines-Ike - Logi Valgardsson
Michael Omoh - Johan Mårtensson - Nordin Gerzic - Maic Sema
Nahir Besara - Kennedy Igboananike

Startelva Hammarby IF
Johan Wiland
Birkir Már Sævarsson - Mads Fenger Nielsen - Björn Paulsen - Mats Solheim
Jiloan Hamad - Serge-Junior Martinsson Ngouali - Jeppe Andrup Andersen - Arnor Smárason
Muamer Tankovic - Sander Svendsen

/Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908