ÖSK vände och vann i Jönköping

I den 19:e omgången av Allsvenskan spelade under söndagen ÖSK bortamatch mot Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen. Thelin gav hemmalaget ledningen med ett nickmål efter tio minuter, men Nordin Gerzic kvitterade till 1-1 på frispark några minuter före paus. Med ungefär tjugo minuter kvar nickade ÖSK:s inhoppare Filip Rogic in en hörna som avgjorde matchen. ÖSK tog säsongens andra bortaseger genom 1-2.

Efter tre raka kryss reste ÖSK under söndagen söderut för att försöka hitta tillbaka till vinnarspåret mot Jönköpings Södra IF. Hemmalaget som kom till matchen med en svag trend inledde matchen piggt. I den tionde minuten slog hemmalagets mittfältare Fendrich en smart passning i djupled mot Thelin som löpte bakom ryggen på Brorsson. Fri framför målet nicktouchade Thelin bollen ner i backen. Jansson försökte nå dit men fick bara fingertopparna på den vilket inte var tillräckligt. Bollen studsade in i nätmaskorna och det var 1-0 till Jönköpings Södra. Tio minuter senare var ÖSK nära en replik. Omoh gick upp i press mot en något nonchalant försvarare och vann bollen utanför straffområdet. Han tog sig ner mot kortlinjen och spelade snett bakåt till Igboananike som sköt direkt, men skottet gick via en försvarare till hörna.

Matchbilden under första halvlek var jämn, men utan skönspel och heta målchanser. I den 39:e minuten kapades Omoh av högerbacken Karlsson några meter utanför straffområdet, till höger. Gult kort och frispark för ÖSK i bra läge. Trion Ring, Besara och Gerzic ställde upp vid bollen. Kaptenen sköt ett lågt skott förbi muren men målvakten Cajtoft hade tjuvat åt ena hållet och hann inte vända. Bollen passerade mållinjen nära den högra stolpen och Kubanerna kunde jubla bakom målet. Efter kvitteringen tog ÖSK rejält tag i taktpinnen och skapade tryck mot Jönköping men utan att få till ytterligare heta chanser. 1-1 i paus.

ÖSK kom ut till andra halvlek med energi och skapade två fina chanser på kort tid. Först drev Omoh in från högerkanten och släppte bollen vidare till Igboananike som sköt direkt, men Cajtoft kom ut och skar av vinkeln. Därefter la Sema fram bollen till Besara som också avlossade bössan, men denna gång gick bollen i burgaveln. Jönköping jämnade så småningom ut spelet men det var ÖSK som fortsatte skapa chanser. Med tjugo minuter kvar fick Sema ett fint skottläge i central position, men Cajtoft stod för en ny fin reflexräddning. I den 73:e minuten jobbade ÖSK fram en hörna från höger. Besara slog in den mot ytan i straffområdet och högst i röran av spelare nådde nyligen inbytte Rogic. Hans nick passerade Cajtoft och räddades sånär av en försvarare på mållinjen, men bollen hade tillräcklig fart för att rulla in till 1-2 för ÖSK.

ÖSK hade bra kontroll över matchen efter målet och rullade metodiskt bollen inom laget. Med fem minuter kvar fick Jönköping möjlighet att lyfta upp manskapet men de grönvitas försök med långa bollar var aldrig nära att resultera. ÖSK, som under slutminuterna bytte in Sköld och debutanten Forsell, höll ledningen tills slutsignalen och kunde därmed inkassera säsongens andra bortaseger.

Nästa match spelar ÖSK hemma måndagen den 21 augusti kl. 19.00. Då kommer Hammarby IF på besök till Behrn Arena.

Statistik:
Resultat: 1-2 (1-1)
Mål: Thelin (10’), Gerzic (39’), Rogic (73’)
Varningar: Aasmundsen, S. Karlsson, Sema
Hörnor: 2-3
Byten Jönköpings Södra IF: Olsson ut - Vilhjalmsson (66’), Fendrich ut - Gravius in (81’) S. Karlsson ut - Ayuk ut (86’)
Byten ÖSK: Omoh ut - Rogic in (71’), Sema ut - Sköld in (86’), Igboananike ut - Forsell in (88’)
Publik: 3152
Domare: Glenn Nyberg, Niclas Ivarsson (ass.), Per Rehnlund (ass.) och Kastriot Gherxhaliu (fjärde)