Oavgjort på Bravida Arena – ÖSK fortsatt svårslagna

ÖSK begav sig under måndagen till Hisingen och Bravida Arena för match mot BK Häcken. Ahmed Yasin gjorde första målet för Häcken innan Kennedy Igboananike kvitterade för ÖSK strax före paus. Efter en mållös andra halvlek blev resultatet 1-1 och delad poäng.

Matchen inleddes med en kanonchans för ÖSK som skaffade sig en hörna redan efter tre minuter. Bollen dök ner i en gröt av spelare och Sema tog skott, dessvärre blockades bollen av Hines-Ike på vägen fram mot mål. Det var Häcken som tog tag i spelet och dikterade förutsättningarna under inledande tio minuterna. Det spelmässiga övertaget gav utdelning i den 13:e minuten. Paulinho slog in en elegant genomskärare i straffområdet och vid bortre stolpen löpte Yasin perfekt. Den forne Örebroliraren skickade vackert in 1-0 förbi en chanslös Jansson. Några minuter senare var det den andre ex-ÖSKaren, Paulinho, som sökte mål på egen hand. Från snäv vinkel sköt brassen ett hårt skott som Jansson räddade till hörna. Med halvtimmen tog sig ÖSK in bättre i spelet och fick ett större bollinnehav. Mårtensson fick ett riktigt fint läge att kvittera från central position men avslutet blev alldeles för rakt på Abrahamsson i Häcken-målet. I den 41:a minuten dribblade sig Omoh fram på vänsterkanten och spelade in bollen till Kennedy i straffområdet. ÖSK-anfallaren släppte vidare till Gerzic som stod och laddade kring straffområdesgränsen och Nordin skickade iväg ett tungt skott som tyvärr blockades på väg mot mål. Med två minuter kvar av halvleken kom den efterlängtade kvitteringen och det efter en fantastiskt fin kontring. Bollen gick som på ett snöre från Lorentzson vidare till Gerzic. Nordin var urstark på mitten och slet sig ifrån Faltsetas och släppte bollen till Besara. ÖSKs nr 10 stod i sin tur för en elegant framspelning till Igboananike som stormade fram i djupled, tog med sig bollen och chippade iskallt in 1-1 över Abrahamsson. Ett psykologiskt viktigt mål innan halvtidsvilan.

Det var ÖSK som fortsatte andra halvlek i sin positiva trend. Efter ett riktigt fint anfall nådde bollen Mårtensson som för andra gången i matchen fick ett kanonläge. Denna gång var avslutet vassare men Yasin hann precis fram och blockera skottet innan det skapade oreda. Samme Yasin var några minuter senare uppe och hotade i motsatt straffområde men hans skott smet precis utanför vänsterstolpen. Häcken tog över spelet igen och tryckte på mot ett starkt försvarande ÖSK som ju längre matchen fortskred fick allt kortare och färre anfall. Men med tio minuter kvar fick ÖSK en kanonchans att ta ledningen efter att Besara skjutit till sig en hörna. I andravågen efter hörnan slog Rogic in en fin boll som nådde en helt fri Brorsson på bortre stolpen. Den unga mittbacken gjorde det rätta och nickade mot mål men Abrahamsson stod rätt och kunde greppa nicken. Inget av lagen fick till någon riktigt vass chans under återstående delen av matchen och resultatet skrevs till 1-1 och delad poäng.

Nästa match för ÖSK spelas lördagen 5 augusti kl. 18.00. Då gästar IF Elfsborg Behrn Arena.

Statistik:
Resultat: 1-1 (1-1)
Mål: Yasin 13’, Igboananike 43´.
Hörnor: 5-2
Varningar: Binaku, Ring

Byten ÖSK: Michael Omoh ut – Filip Rogic in (66’), Kennedy Igboananike ut – Victor Sköld in (82’), Maic Sema ut – Logi Valgardsson in (83’).

Byten Häcken: Ahmed Yasin ut – Chisom Egbuchulam in (63’), Alexander Faltsetas ut – Erik Friberg in (70’).

Publik: 1989

Domare: Patrik Eriksson, Fredrik Nilsson (ass,) Daniel Ekman (ass), Haris Memisevic (fjärde).