Stark upphämtning räddade poäng i Göteborg

Under söndagen var det dags för ÖSK att möta IFK Göteborg på Gamla Ullevi när Allsvenskan vände och klev in i den 16:e omgången. Efter en mållös första halvlek hände det mesta i andra i form av mål, utvisningar och straffar. Göteborg tog ledningen med 2-0 innan ÖSK kunde göra en stark avslutning och komma tillbaks till oavgjort efter två straffmål av Igboananike och Sema under matchens sista minuter.

Jämfört med förra veckans möte med Göteborg så startade Axén med Omoh (åter efter avstängning) och Igboananike. Ut från senaste startelvan klev Sköld och Ring som fick ta plats på bänken. Matchen hann knappt starta innan glödhete Besara fick ett kanonläge. Gerzic dribblade sig fram centralt och bollen gick till Nahir som tog skott, någon meter utanför straffområdet, men Dahlberg i Göteborgsmålet var med på noterna. Inledande kvarten av matchen var jämn spelmässigt. I den 18:e minuten slog Omoh in ett vasst högerinlägg som Igboananike stormade fram på, men hårt pressad av försvarare nickskarvade han bollen över. I den 32:a minuten var det hemmalaget som skaffade sig en sällsynt målchans. Rieks tog skott från straffområdesgränsen och Jansson tvingades till en vass räddning. Med drygt fem minuter kvar av första halvlek var det Semas tur att testa skottlyckan. I bra läge drog Maic iväg ett hårt skott som Dahlberg fick sträcka ut på och lyckades precis tippa bollen till hörna. Med minuten kvar av halvleken spelades Besara fram i ett kalasläge 3-4 meter från mål. Nahir tog emot och lade upp bollen för höger men dessvärre tryckte han skottet över. Farligare än så blev det inte i första halvlek som därmed förblev mållös.

Inför andra halvlek tvingades Axén att byta ut Besara mot Sköld efter att nr 10 drabbats av smärta i ryggen. Det höll även på att bli en smärtsam inledning av halvleken när Hysén fick ett superläge direkt i straffområdet. Göteborgsikonen skickade dock bollen tätt över med högerfoten. I den 53:e minuten fick ÖSK en frispark i offensivt läge, lite ut på vänsterkanten. Gerzic slog den via täckande försvarare och bollen studsade ner i överkanten av ribban innan den gick ut till hörna. Några minuter senare var det Göteborgs tur att skapa farlighet. Diskerud dribblade sig fram i straffområdet och sköt från nära håll. Jansson var dock tidigt ute och gjorde sig stor och kunde rädda. I 57:e minuten kunde dessvärre inte Oscar freda sitt mål längre. Salomonsson slog in ett fint inlägg från höger och bollen nådde en omarkerad Rieks som kunde nicka in 1-0 för Göteborg. Det hann bara gå sex minuter innan det var dags igen. Den här gången kom ett inlägg från vänster från Eriksson och i straffområdet stormade Boman fram och efter vunnen duell med Hines-Ike kunde han nicka in 2-0 förbi en chanslös Jansson. Tungt läge i matchen för ÖSK. Det höll på att bli ännu värre bara några minuter senare när Boman tog en ”Sebastian Larsson-löpning” mot Jansson. Oscar försökte dribbla men Boman kastade fram benet och styrde bollen precis utanför.

Det såg avgjort ut men med tio minuter kvar fick ÖSK en biljett in i matchen igen. Salomonsson kastade sig och täckte Semas skott med armen vilket innebar straff och ytterbackens andra gula för dagen och utvisning. Kennedy stegade fram till straffpunkten och lirkade elegant upp bollen i nättaket och reducering till 2-1. ÖSK försökte att trycka på under slutet men hade svårt att få till någon ordentlig kvitteringschans. Men när klockan tickat fram till de absolut sista sekunderna tog sig Omoh in i straffområdet och kapades av Diskerud – ny straff! Efter visst rabalder steppade Sema fram till straffpunkten. Maic väntade ut Dahlberg som gick tidigt och han kunde kyligt rulla in 2-2 i mitten av målet. Kvitterat i 97:e minuten och den svartvita glädjen var total medan frustrationen på Gamla Ullevi i övrigt inte visste några gränser. Domaren blåste efter det av matchen och delad poäng efter en riktigt intensiv avslutning.

Nästa match för ÖSK spelas måndagen 31 juli kl. 19.00. Då tar sig ÖSK åter till Göteborg men för möte med BK Häcken på Bravida Arena.

Statistik:
Resultat: 2-2 (0-0)
Mål: Rieks 57’, Boman 63´, Igboananike 82´, Sema 97´.
Hörnor: 3-9
Varningar: Omoh, Salomonsson (2), Igboananike, Dahlberg.

Byten ÖSK: Nahir Besara ut – Victor Sköld in (46’), Nordin Gerzic ut – Filip Rogic in (67’), Michael Almebäck ut – Arvid Brorsson in (70’).

Byten Göteborg: August Erlingmark ut – Martin Smedberg Dalence in (74’), Sören Rieks ut – Sebastian Olsson in (86’), Mikael Boman ut – Elias Már Omarsson in (88’).

Publik: 10.330

Domare: Kaspar Sjöberg, Magnus Sjöblom (ass,) Peter Magnusson (ass), Bojan Pandzic (fjärde).