Djurgården avgjorde sent i genrepet

Under tisdagseftermiddagen möttes ÖSK och Djurgården på Behrn Arena i ett genrep inför omstarten av Allsvenskan. ÖSK dominerade den första halvleken men Djurgården ledde i paus efter straffmål av Othman El Kabir. I andra halvlek hade ÖSK svårare offensivt men kvitterade med ungefär tio minuter kvar genom Nahir Besara. På tilläggstid avgjorde Djurgårdens mittback Niklas Gunnarsson med ett nickmål och matchen slutade därmed 1-2.

Med fem dagar kvar till hemmamatchen mot IFK Norrköping finslipade ÖSK sommarformen mot Djurgårdens IF. ÖSK drog upp ett fint anfall redan i den andra matchminuten som Ring avslutade med ett vänsterinlägg till Sköld. Victor skarvade bollen från ytan vid den första stolpen, men den gick parallellt med mållinjen och kunde rensas undan. Bara någon minut därefter stod de svartvita för en ny fin upprullning som ledde fram till fritt läge för Besara i boxen. Han fick iväg ett hårt skott men Isaksson stod rätt och parerade. Omoh följde upp med ett pressat distansskott några decimeter utanför och känslan var att ett ledningsmål kom allt närmare. Istället stack Djurgården upp och Karlström föll i en närkamp i straffområdet. Domaren signalerade för straffspark som El Kabir satte hur säkert som helst. 0-1 till Djurgården i den nionde minuten.

ÖSK lät sig inte nedslås av det plötsliga baklängesmålet utan fortsatte framåt i jakt på en kvittering. I den 16:e minuten hittade Omoh fram med ett hårt inlägg till en fristående Sköld, men han tajmade upploppet fel och nicken gick över ribban istället för in i nät. Strax därefter fick Mårtensson bollen i djupled och släppte den snett inåt bakåt till Besara som sköt direkt men med foten i fel vinkel. Återigen inspark Djurgården. Fler chanser följde för ett variationsrikt ÖSK, men trots inlägg, instick i djupled och distansskott förblev Isakssons nolla intakt. Gästernas offensiva spel var minst sagt begränsat, men de kunde åtminstone inte beskyllas för att vara ineffektiva. Under halvlekens slutminuter hade Djurgården istället ytterligare en boll i mål, men El Kabir var avvinkad för offside när han rakade in returen efter skott av Badji. 0-1 i paus.

Alexander Axén genomförde ett byte i paus genom att plocka av Johan Mårtensson och låta Damien Plessis ersätta honom på det centrala mittfältet. Djurgården kom ut till den andra halvleken med mer pondus och i den 50:e minuten var blåränderna nära att utöka ledningen. Eriksson vände in och ut på ÖSK-försvaret i ytan framför straffområdet och avlossade ett kanonskott med vänsterdojan som smet strax över ribban. I den 58:e minuten hittade Walker fram till El Kabir med en svepande inlägg, men Jansson läste och räddade straffskyttens direktskott mot bortre hörnet. Det fartfyllda ÖSK-spelet från de första 45 minuterna bromsades betänkligt efter paus och det var sällsynt att laget hotade den i paus inbytte Djurgårdsmålvakten Vaiho.

I den 78:e minuten uppstod plötsligt ett läge för ÖSK att kvittera. Besara vann en nickduell och bollen studsade till inhopparen Naah som från nära håll skyfflade bollen över ribban. Fyra minuter senare skulle ÖSK ändå få retroaktiv utdelning efter den fina första halvleken. Naah och Sema drev in bollen från vänstersidan och den letade sig fram vidare till Besara. Nahir la upp för sin högerfot och rullade in 1-1 intill Vaihos högra stolpe. På tilläggstid fick Djurgården en frispark på vänstersidan nära straffområdeslinjen. Walker slog den mot ytan framför Jansson och där dök mittbacken Gunnarsson upp och nickade bollen in i mål. Resultatet 1-2 stod sig återstående tid och Djurgården vann därmed genrepet.

Nästa match för ÖSK spelas på söndagen den 2 juli kl. 17.30. Då kommer IFK Norrköping på besök till Behrn Arena i återstarten av Allsvenskan.

Statistik
Resultat: 1-2 (0-1)
Mål: El Kabir (9’ straff), Besara (82’), Gunnarsson (90+1’)
Byten ÖSK: Mårtensson ut - Plessis in (46’), Gerzic ut - Naah in (52’), Sköld ut - Lundberg in (62’), Lorentzson ut - Haginge in (79’), Almebäck ut - Brorsson in (79’), Omoh ut - Ajdarevic in (90’)
Byten Djurgårdens IF: Isaksson ut - Vaiho in (46’) Augustinsson ut - Enström in (46’) Källström ut - Radetinac in (46’), Badji ut - Garba in (66’), Eriksson ut - Jawo in (66’), Karlström ut - Tasic in (75’)

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Michael Almebäck - Brendan Hines-Ike - Sebastian Ring
Michael Omoh - Johan Mårtensson - Nordin Gerzic - Maic Sema
Nahir Besara - Victor Sköld

Startelva Djurgården:
Andreas Isaksson
Jonathan Augustinsson - Niklas Gunnarsson - Souleymane Kone - Elliot Käck
Magnus Eriksson - Kevin Walker - Kim Källström - Othman El Kabir
Jesper Karlström - Aliou Badji

Text: Carl Rosén
Foto: Jacob Knutsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908