Decimerat ÖSK föll mot "Giffarna"

På onsdagskvällen tog ÖSK emot GIF Sundsvall i Allsvenskans nionde omgång. Efter en spelmässigt jämn första halvlek tog Sundsvall ledningen strax före paus via Sonko Sundberg. Efter en utvisning på Plessis i mitten av andra kunde Sundsvall utöka till 0-2 via Hallenius vilket även blev slutresultatet.

ÖSK som ikväll fick klara sig utan avstängde Brendan Hines-Ike i backlinjen och fortsatt avstängde Kennedy Igboananike i anfallet (Plessis och Sköld ersatte) inledde matchen samlat. Lagen turades om att anfalla men hade inledningsvis svårt att skapa farliga lägen. Första halvchansen dök upp efter en kvart spelad när Besara sköt från distans. Naurin tappade först bollen men kunde suga åt sig returen innan Sköld hann fram för att hota. I den 25:e minuten väggspelade Sema med Rogic och kom i ett farligt läge nära mål, avslutet blockades dock till hörna. Matchen gick helt i stå under större av den återstående delen med två lag som inte skapade något av värde. Men i den 42:a minuten när alla väntade på halvtidsvilan så skulle matchens första mål komma. Sundsvall vann bollen utanför offensivt straffområde och Sonko Sundberg snappade upp den. Försvararen drog på ett hårt och lågt skott som Jansson var chanslös på och bortaledningen var ett faktum. 0-1 stod sig de återstående minuterna och in i paus.

Inför andra halvlek genomförde ÖSK ett byte där Sköld ersattes av Mårtensson. Det innebar en rockad där Sema gick upp på topp och Rogic ut på vänsteryttermittfält. Sundsvall var oerhört nära att utöka sin ledning direkt. Ett hårt inspel från vänster smet precis förbi Wilson som kastade sig fram och var en tånagel ifrån att stöta in bollen i mål. I den 58:e minuten var det återigen Sundsvall som var nära att hitta nätet. Wilson frispelades i straffområdet och avslutade, Jansson var snabbt ute och gjorde sig stor och räddade både skottet och kunde även kasta sig och greppa returen. Med timmen spelad slogs en djupledsboll mot Morsay som löpt sig till en bra position, Plessis hade svårt att hänga med och slet tag i Morsay som föll. Domaren tog fram det röda kortet och visade ut den franske mittbacken för målchansutvisning. Inget att diskutera. Axén valde därefter att ta ut Sema för att ge plats åt en andra mittback på planen i Brorsson (allsvensk debut). I den 69:e minuten fick ÖSK en hörna från vänster. Gerzic curlade in den fint mot straffområdet och där mötte Lorentzson med en hård nick. Naurin sprattlade till och gjorde en kalasräddning på mållinjen. På den efterföljande hörnan nickade inbytte Brorsson över från hyfsat läge. Istället kom matchens nästa mål något senare från en annan inhoppare. Hallenius löpte sig fri i straffområdet och avslutade, Jansson räddade men Hallenius var först på returen och väntade ut Brorsson som kastade sig för att täcka och kunde enkelt rulla in 0-2 i öppet mål. Efter gästernas andra mål dog matchen och ÖSK förmådde inte att skapa någon spänning under slutminuterna. Slutresultatet kunde därmed skrivas till 0-2.

På presskonferensen inledde gästernas Joel Cedergren med att säga att han alltid är nöjd när hans lag vinner matcher. Han var nöjd med balansen i spelet och tyckte att hans lag gör en bra insats både offensivt och defensivt. Alexander Axén påpekade vikten av att göra mål på sina chanser, det gör vi inte idag. Det blev tufft efter utvisningen och berömde Sundsvall för deras sätt att stänga ner matchen efter 0-2.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 20 maj kl. 18.00. Då gästar laget Örjans Vall för möte med Halmstad BK.

Statistik:
Resultat: 0-2 (0-1).
Mål: Sonko Sundberg 42´, Hallenius 77´.
Hörnor: 9-6
Varningar: Steindorsson, Gerzic, Larsson, Morsay .
Utvisningar: Plessis.

Byten ÖSK: Victor Sköld ut – Johan Mårtensson in (46’), Maic Sema ut – Arvid Brorsson in (62’), Sebastian Ring ut – Jonathan Lundberg in (75’).

Byten Sundsvall: Jonathan Morsay ut – Linus Hallenius in (67’), Kristinn Steindorsson ut – Jaudet Salih in (80’), Eric Larsson ut – Sebastian Rajalakso in (82’).

Publik: 5144

Domare: Bojan Pandzic, Stefan Hallberg (ass,) Mikael Hallin (ass), Björn Särnbrink (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Damien Plessis – Sebastian Ring
Maic Sema – Nordin Gerzic – Filip Rogic – Michael Omoh
Victor Sköld – Nahir Besara

Startelva GIF Sundsvall:
Tommy Naurin
Marcus Danielsson – Eric Björkander – Noah Sonko Sundberg
Eric Larsson – Smajl Suljevic – Kristinn Steindorsson – Dennis Olsson
Jonathan Morsay – Peter Wilson – Romain Gall

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908