Mållöst mot Häcken

ÖSK mötte på onsdagskvällen BK Häcken hemma på Behrn Arena i Allsvenskans femte omgång. Matchen präglades av att Häcken tryckte på mot ett starkt försvarande hemmalag. Inget av lagen lyckades hitta målet och matchen slutade 0-0.

Det var ett regnigt och blött Örebroväder som mötte spelarna till avspark. Matchen inleddes något trevande innan Häcken via Irandust hade första farliga skottet tätt utanför efter drygt tio minuter. Det dröjde ytterligare tio minuter innan nästa målchans dök upp. Denna gång var det ÖSK via Besara som drog till med ett distansskott som Abrahamsson i Häckenmålet gjorde en stabil räddning på. Båda lagen hade svårt att etablera något egentligt spel utan första halvtimmen bestod främst av sporadiska målchanser. Med matchklockan på 31 minuter drev Crespo upp bollen centralt och släppte den vidare till Mohammed som curlade ett lågt avslut mot Janssons högra hörn. Oscar var med på noterna och enhandsräddade till hörna. På hörnan gick bollen i mål men det dömdes bort för offside. I den 39:e minuten var det nära att bollen hamnade i mål igen när Crespo avslutade från nära håll men den fastnade på vägen mot nätet och 0-0 stod sig till pausvilan. En första halvlek som inget av lagen kan vara särskilt nöjda med.

Andra halvlek inleddes med att Häcken pressade tillbaka ÖSK. I den 51:a minuten ställde bortalaget om snabbt efter bollerövring och Crespo serverade bollen till Irandust som avslutade tätt utanför. Några minuter senare var han nära igen med ett skott som via ÖSK-skalle täcktes ut till hörna. Irandust fick även ett tredje vasst läge inom en femminuters period, men Jansson gjorde en reflexräddning till hörna. ÖSK motade den intensiva Häckenpressen med ett dubbelbyte (Sema/Ayaz ut – Sköld/Omoh in). Häcken fortsatte dock att trycka på rejält. I den 63:e minuten vann Crespo en duell mot Hines-Ike och fick ett friläge, men Jansson lyckades på nytt stoppa honom från att bli målskytt. I den 69:e minuten var det Crespo som gjorde förarbetet och spelade fram Friberg som drog till men skottet från utsökt läge styrdes undan till hörna i sista stund. Med kvarten kvar var det äntligen ÖSK:s tur att vaska fram en målchans. Gerzic fick kalasläge strax utanför straffområdet men skottet gick via utsträckt försvarsben till hörna. Under matchens sista del kom ÖSK tillbaka lite in i matchen och jämnade ut spelet. Men målen uteblev denna kväll och årets första svartvita mållösa match var ett faktum.

På presskonferensen förklarade gästernas tränare Mikael Stahre att han var nöjd med prestationen som Häcken genomförde ikväll och att hans lag aldrig skapat så många målchanser i en match. Samtidigt var han såklart missnöjd med resultatet.

ÖSK:s Axel Kjäll var tvärtom tillfreds med resultatet men inte med prestationen. Han såg positiva delar i målvaktsspelet och spelarnas hårda jobb.

Nästa match för ÖSK spelas måndagen den 1 maj kl 15.00. Då reser ÖSK till Swedbank Stadion för möte med Malmö FF.

Statistik:
Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Hörnor: 3-10
Varningar: Arkivuo.

Byten ÖSK: Maic Sema ut – Michael Omoh in (57’), Ferhad Ayaz ut – Victor Sköld in (57’), Nahir Besara ut – Divine Naah in (71’).

Byten Häcken: Kari Arkivuo ut – Gustav Berggren in (71’), Daleho Irandust ut – Shkodran Maholi in (86’).

Publik: 4823

Domare: Patrik Eriksson, Joakim Amri Nilsson (ass,) Daniel Ekman (ass), Mohammed Nabisi (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Brendan Hines-Ike – Sebastian Ring
Ferhad Ayaz – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Maic Sema
Kennedy Igboananike – Nahir Besara

Startelva BK Häcken:
Peter Abrahamsson
Joel Andersson – Juhani Ojala – Rasmus Lindgren – Kari Arkivuo
Nasiru Mohammed – Erik Friberg – Mohammed Abubakari – Egzon Binaku
Daleho Irandust
Alhassan “Crespo” Kamara

// Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908