Motståndarkoll: BK Häcken

Det tredje laget att komma till Behrn Arena under Allsvenskan 2017 är BK Häcken. Häcken som faktiskt redan mött ÖSK på Behrn Arena en gång under 2017. Då handlade det om Svenska Cupens sista match i gruppspelet och den jämna matchen slutade då 1-1, vilket innebar att Häcken vann gruppen, två poäng före ÖSK. I kvartsfinalen av Svenska Cupen slogs AIK tillbaka med 3-0 innan det blev respass mot blivande mästarna Östersund i semifinalen.

BK Häcken har under försäsongen bytt både tränare och en hel del spelare. Från den offensivt skickliga Peter Gerhardsson till Mikael Stahre som tydligt lagt fokus på att stabilisera lagets försvarsspel. Efter 4 omgångar av Allsvenskan syns resultaten på det arbetet. Häcken har nollat motståndarna 2 gånger och endast släppt in 3 mål på 4 matcher. Däremot har den sprudlande offensiven som syntes under fjolåret inte befunnit sig på samma höga nivå och endast 3 mål har gjorts. Det återstår att se om BK Häcken kan hitta balansen mellan anfall och försvar.

Statistik 2016
Placering: 10:a i Allsvenskan med 40 poäng
Resultatrad: 11 vinster, 7 oavgjorda, 12 förluster, målskillnad 58-45
Resultatrad bortamatcher: 4 vinster, 5 oavgjorda, 6 förluster, målskillnad 21-20
Noterbara resultat: 6 november, BK Häcken – Falkenbergs FF 7-0

Spelare som utmärkte sig 2016:
John Owoeri, forward, 17 mål, skytteligavinnare i Allsvenskan
Alexander Farnerud, mittfältare, 7 assist
Samuel Gustafson, mittfältare, 7 assist
Nasiru Mohammed, mittfältare, 7 assist

Noterbara nyförvärv:
Jonathan Rasheed, målvakt från IFK Värnamo
David Engström, back från IFK Värnamo
Juhani Ojala, back från SJK Seinäjoki
Erik Friberg, mittfältare från Seattle Sounders
Alexander Faltsetas, mittfältare från Djurgårdens IF
Jakob Lindström, mittfältare från Örgryte IS
Chisom Egbuchulum forward från Enugu Rangers
Shkodran Maholli, forward från Åtvidabergs FF

Noterbara spelarförluster:
John Owoeri, Baoding Rongda
Martin Ericsson, slutar
Demba Savage, HJK Helsingfors
Rasmus Schüller, Minnesota Utd
René Makondele, Gefle IF
Niclas Andersén, GAIS
Alexander Nadj, fri transfer

3 spelare att se upp med:
9. Alexander Farnerud
En av nycklarna i Häckens namnstarka offensiv. Gjorde 3 mål och 7 assist på 11 matcher när han kom till Häcken under hösten 2016. Spelskicklig och teknisk spelare som föredrar när bollen spelas längs marken.

21. Rasmus Lindgren
Med 12 års rutin från spel utomlands, bland annat i Ajax och Groningen kom Rasmus Lindgren hem till Sverige förra säsongen. Ska i år styra upp försvaret så Häckens offensiva krafter kan briljera. Har dessutom ett fruktat skott.

93. Alhassan ”Crespo” Kamara
En spelare som ÖSK känner till väl. Crespo spelade 29 matcher i Allsvenskan för ÖSK och gjorde 15 mål. Har gjort 2 av Häckens 3 mål i årets Allsvenskan. Stor och stark forward med ett lika stort målsinne.

Möten 2016:
Under 2016 möttes ÖSK och BK Häcken två gånger. Matcherna spelades 17 juli i Örebro och 14 augusti i Göteborg. ÖSK lyckades aldrig få hål på Häcken hemma på Behrn Arena utan matchen slutade 0-0. En knapp månad senare tog ÖSK hem alla poäng från Göteborg efter att Martin Broberg gjort matchens enda mål i den 35:e minuten.

Möte 2017:
BK Häcken har redan besökt Behrn Arena en gång under 2017 då ÖSK och BK Häcken möttes i sista omgången av Svenska Cupens gruppspel. Matchen slutade då oavgjort, 1-1. ÖSK:s mål gjordes av Nordin Gerzic på frispark tidigt under matchen men Emil Wahlström kunde kvittera för häcken efter hörna innan första halvlek var över. Resten av matchen jagade ÖSK det ledningsmål som skulle ge vinst i gruppen och avancemang till kvartsfinal men målet kom aldrig och istället var det Häcken som vann gruppen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908