Säsongens första förlust på Borås Arena

I den fjärde omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under torsdagskvällen IF Elfsborg på bortaplan. Elfsborg dominerade den första halvleken och ledde i paus med 1-0 efter mål av Prodell. ÖSK lyfte upp spelet i andra halvlek men Elfsborg utökade till en tvåmålsledning genom mittbacken Nilsson. På tilläggstid spikade Lundevall slutresultatet till 3-0 med mål på straff.

Torsdagens enda Allsvenska match utspelade sig på Borås Arena mellan IF Elfsborg och ÖSK. Hemmalaget såg revanschsuget ut efter två raka förluster och inledde matchen inspirerat. Efter drygt tio minuter skapade de gulsvarta matchens första chans när Bajrami fick bollen i boxen men Jansson räddade närskottet. I nästa spelmoment skickade Lundevall iväg ett precist inlägg med högerfoten från vänstersidan. Måltjuven Prodell touchade bollen med huvudet och den gick vidare förbi Jansson och in i mål för 1-0 till Elfsborg. Hemmalaget fortsatte framåt med gaspedalen i botten. Jebali sköt på kort tid två farliga skott från distans och Lundevall frispelade Bajrami, men den sistnämnde lyckades inte få sitt avslut på mål. I mitten av halvleken tvingades Bajrami utgå på grund av skada och ersattes av Karlsson. Efter dryga halvtimmen mattades Elfsborgs dominans en aning och ÖSK kunde för första gången etablera visst spel på offensiv planhalva. Den första svartvita målchansen dök upp i den 34:e minuten när Omoh vandrade in från högerkanten och sköt, men skottet täcktes av en följsam Elfsborgsförsvarare. Slutdelen av första halvlek var hafsig från båda lagen och spelet rycktes sönder av många avblåsningar. Uddamålsledning för Elfsborg i paus.

ÖSK kom in till andra halvlek med en förändring i manskapet. Sema ersatte Omoh på högerkanten. Elfsborg inledde den andra halvleken mer försiktigt och ÖSK bet sig tidvis fast utanför boråsarnas straffområde. Längre än så kom dock de svartvita sällan. Besara slog en djupledspassning som Sema satte vidare mot första stolpen. Dit löpte Igboananike men hårt uppvaktad av en försvarare fick han ingen fot på bollen. Elfsborg spelade allt mer på kontring och fick fina lägen. I den 65:e minuten fick Elfsborg en hörna och bollen slogs mot den bortre stolpen. Bollen hittade till slut fram till mittbacken Nilsson som krutade in 2-0 från nära håll. ÖSK försökte skaka fram chanser för en reducering men hade fortsatt svårt den sista tredjedelen. Första avslutet på mål kom med tio minuter kvar när Besara sköt rakt på Stuhr Ellegaard. Målvakten från Danmark stod för en nytt bra ingripande några minuter senare när han krympte skottvinkeln för Sema som chippade bollen över ribban. Elfsborg stack upp med ett friläge som inhopparen Rosenqvist avslutade, men Jansson parerade. ÖSK fick två chanser till men Besara sköt över och Sema rakt på Stuhr Ellegaard. De svartvita blev därmed mållösa för första gången i år. Elfsborg däremot hann med att utöka till 3-0 på straff i slutsekunderna. Målskytt med matchen sista spark var Lundevall.

Nästa match spelar ÖSK på onsdag den 26 april kl. 19.00. Då kommer BK Häcken på besök till Behrn Arena.

Resultat: 3-0 (1-0)
Mål: Prodell (10’), Nilsson (65’), Lundevall (straff 90+3’)
Varningar: Igboananike, Jebali, Stuhr Ellegaard, Frick, Rosenqvist, Jansson
Hörnor: 2-3
Byten IF Elfsborg: Bajrami ut - J. Karlsson (26’), Frick ut - Rosenqvist in (82’)
Byten ÖSK: Omoh ut - Sema in (46’), Ayaz ut - Naah in (72’), Mårtensson ut - Mbombo in (81)
Publik: 4773
Domare: Kristoffer Karlsson, Magnus Sjöblom (ass.), Conny Hugman (ass.), Antti Kanerva (fjärde)