ÖSK vann målrik match mot Hammarby

Under torsdagskvällen möttes ÖSK och Hammarby IF i en träningsmatch på Behrn Arena. Första halvlek var händelserik. Hammarby tog ledningen direkt genom Torsteinbö, men ÖSK gick till paus med en tvåmålsledning efter att Besara, Rogic och Hines-Ike nätat. Hammarby reducerade i början av andra halvlek genom Degerlund, men kom aldrig närmare än så. ÖSK vann matchen med 3-2.

Med drygt två och en halv vecka kvar till den Allsvenska premiären matchade ÖSK under torsdagskvällen mot Hammarby IF på Behrn Arena. Gästerna fick en smakstart på matchen. Redan efter 45 sekunder hittade Hamad fram med ett inlägg mot Torsteinbö som vid den bortre stolpen tryckte in 0-1 förbi Jansson. Örebrokillen Hamad stod några minuter senare för en ny fin aktion när han vek förbi en ÖSK-spelare, drev bollen framåt mot straffområdet och avslutade. Skottet gick strax över ribban. ÖSK:s första chans kom efter tio minuter när Hammarby misslyckades med en rensning. Besara fångade upp bollen i ytan kring straffområdeslinjen och sköt, men utan att Kristinsson behövde ingripa. Tre minuter senare var hans sikte bättre inställt. Besara fick en passning från höger och gav yta till sig själv med en kroppsfint. Avslutet var välplacerat längs marken och smet in under Kristinsson. Kvitterat till 1-1.

I den 18:e minuten kom matchens tredje mål. Ett överlångt ÖSK-inlägg från höger nådde en framrusande Valgardsson på vänstersidan av straffområdet. Logi tog ner bollen och passerade närmaste försvarare med en touch. Han slog sen bollen snett inåt bakåt där Rogic mötte perfekt och rullade in 2-1. Den öppna matchbilden fortsatte och ÖSK gick för ett tredje mål. Gerzic friställde Sköld med en känslig djupledsboll, men Hammarbys mittback Degerlund löpte ikapp och avväpnade anfallaren i sista stund. Hammarby stack upp med fina lägen för en kvittering. Hamad drog en frispark strax över ribban och Torsteinbö fick skottläge efter ÖSK-slarv, men Jansson läste skottet och räddade. Istället skulle ÖSK göra 3-1 ungefär tio minuter före paus. Gerzic slog en inläggsfrispark från vänsterkanten och i röran bland spelare i boxen stack Hines-Ike fram huvudet. Skarven ställde Kristinsson och bollen studsade in i nät vid den bortre stolpen. Några fler mål än de fyra blev det inte i första halvlek.

Hammarby fick en bra start även i den andra halvleken. Fem minuter efter paus tilldömdes gästerna en frispark på offensiv planhalva. Bollen lyftes in i straffområdet och hittade till slut fram till Degerlund som ur snäv vinkel rullade in 3-2. Hammarby hade det mesta av det offensiva spelet, men skapade få heta chanser. I den 61:a minuten lyfte Rogic bollen mot Ayaz i den bortre ytan av straffområdet. Ayaz bröstade ner den till sig själv och skapade skottläge med vänsterfoten. Tyvärr gick skottet utanför. Med tjugo minuter kvar slog Torsteinbö ett inlägg mot bortre stolpen. Junior rusade mot bollen, men hann inte i tid för att kunna sätta den i nät. En stund och flertalet byten senare var Hammarbys inhoppare Khalili nära att knoppa in en kvittering efter inläggsfrispark från Hamad, men Jansson kunde se bollen gå i burgaveln. I Hammarbys kvitteringsjakt öppnade sig ytor för ÖSK att kontra på. Inhoppande Igboananike fick ett gyllene läge att näta i sin ÖSK-debut efter en flygande kontring men hans skott räddades av Kristinsson. Returen skickade en annan av inhopparna, Mbombo, precis utanför stolpen. Under matchens slutminuter skapade Hammarby två halvchanser genom Romulo och Hamad, men bara den sistnämndes avslut gick på mål. Då stod dock Jansson i vägen och såg till att ÖSK vann matchen med 3-2.

Statistik:
Resultat: 3-2 (3-1)
Mål: Torsteinbö (1’), Besara (13’), Rogic (18’), Hines-Ike (36’), Degerlund (50’)
Varningar: Smarason, Mårtensson, Omoh
Byten ÖSK: Sköld ut - Mbombo in (62’), Valgardsson ut -Haginge in (62’), Lorentzson ut - Brorsson in (72’), Besara ut - Igboananike in (72’), Rogic ut - Naah in (72’), Ayaz ut - Omoh in (72’), Gerzic ut - Lundberg in (89’)
Byten Hammarby IF: Jajic ut - Junior in (46’), Smarason ut - Khalili in (74’)