Tappert ÖSK ute ur cupen

Under söndagen spelades den sista gruppspelsomgången i Svenska Cupen. ÖSK tog emot BK Häcken på ett kylslaget Behrn Arena i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle avancera till slutspel. Nordin Gerzic gav ÖSK ledningen på frispark men efter en kvittering av Wahlström slutade matchen 1-1. ÖSK är därmed utslagna ur årets upplaga av Svenska Cupen.

Förutsättningarna var enkla inför dagens match, ÖSK behövde en seger medan ett oavgjort resultat eller bortavinst skulle ta Häcken vidare till kvartsfinal. ÖSK fick en kanonstart på matchen när man tilldelades en frispark precis vid straffområdeslinjen, något till vänster. Gerzic klev fram och smekte elegant in bollen via högerstolpen och 1-0 var ett faktum. Efter ledningsmålet tog Häcken tag i spelet och hade mycket boll under en period. ÖSK försvarade sig utan att släppa till någon farlig målchans fram till den 29:e minuten när Häcken tilldelades en hörna. Farnerud slog in den med bra precision och Wahlström kunde nicka in kvitteringen i bortre hörnet förbi en chanslös Jansson. Spelet var fortsatt jämnt mellan lagen. Strax före halvtid gick Gerzic ner på egen planhalva och signalerade för skada. Båren tvingades komma in och föra ut den svartvite målskytten för dagen. Ferhad Ayaz kom in och ersatte Nordin. 1-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med att ÖSK blev det mer bollförande laget i jakten på ledningsmålet. Häcken ställde dock om snabbt flertalet gånger och såg heta ut i kontringarna. I den 53:e minuten löpte sig Crespo fri efter att ha sprintat ifrån Hines-Ike. Fri med Jansson sköt den forne ÖSK-spelaren ett tidigt skott, Oscar sträckte ut och gjorde en kanonräddning och höll ÖSK kvar i kampen om kvartsfinalplatsen. I den 57:e minuten var det ÖSKs tur att vaska fram en fin målchans. Rogic drog till från central position men Abrahamsson räddade lågt nere vid stolproten, på returen kom Sköld löpandes och drog till från snäv vinkel, bollen dessvärre i burgaveln. I minut 61 kom ännu ett vasst läge för hemmalaget. Rogic spelade in en låg boll från högerkanten och i straffområdet stormade Besara fram i fin position och drog till med ett direktavslut men Abrahamsson kunde freda sitt mål. På returen kom Ayaz och sköt två gånger om, men bollen täcktes ut till hörna av försvarare. ÖSK försökte forcera på slutet men lyckades inte åstadkomma någon riktigt farlig målchans. Bästa läget hade Besara med tre minuter kvar men hans nick gick en bit utanför. Häcken dödade effektivt av återstående tiden under slutminuterna och kunde hålla 1-1. Därmed är ÖSK utslagna ur Svenska Cupen 2017 och får istället blicka framåt mot den Allsvenska premiären i april.

Statistik:
Resultat: 1-1 (1-1)
Mål: Gerzic 8’, Wahlström 29’.
Varningar: Nasiru Mohammed, Sebastian Ring, Filip Rogic, Alexander Faltsetas.
Byten ÖSK: Nordin Gerzic ut – Ferhad Ayaz in (37’).
Byten BK Häcken: Nasiru Mohammed ut – Gustav Berggren in (82’), Alhassan Crespo Kamara ut – Paulinho in (91’).
Publik: 1216
Domare: Johan Hamlin, Daniel Gustavsson (ass.), Joakim Amri Nilsson (ass.), Namik Idrizovic (fjärde).

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Brendan Hines-Ike – Sebastian Ring
Michael Omoh – Nordin Gerzic – Johan Mårtensson – Filip Rogic
Nahir Besara – Victor Sköld

Startelva BK Häcken
Peter Abrahamsson
Joel Andersson – Emil Wahlström – Rasmus Lindgren – Kari Arkivuo
Alexander Faltsetas – Erik Friberg
Alexander Farnerud – Mohammed Abubakari – Nasiru Mohammed
Alhassan Crespo Kamara

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908