Meriterade fransmannen Damien Plessis klar för Örebro SK

Örebro SK har gjort klart med den franske mittbacken Damien Plessis. 29-åringen, som även kan agera som defensiv mittfältare, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2018. Han kommer närmast från Portugisiska Maritimo och har meriter från såväl de franska ungdomslandslagen som flera klubbar i Europa.

– Damien Plessis är en meriterad spelare med stor internationell erfarenhet. Han passar utmärkt in i den profil som vi letat efter till vårt mittförsvar. Han är spelskicklig, lång, vänsterfotad och har under karriären spelat en hel del som defensiv mittfältare, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

Tränaren Alexander Axén har därmed fått ytterligare en pusselbit på plats i lagbygget inför säsongen 2017.

– Vi har haft kontakt med Damien under en dryg månads tid och det känns förstås extra kul när en så meriterad spelare väljer att komma till oss. Hans rutin från stora klubbar som Liverpool och Panathinaikos och den speltid han haft i såväl Premier League som Champions League är kanon att få in i vår trupp. Han har känsliga fötter, är bra i luftrummet och kommer tillföra nya dimensioner till vårt försvarsspel. Tillsammans med Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén och Arvid Brorsson har vi nu ett mycket spännande mittförsvar och det kommer bli tuff konkurrens om platserna. Det blir svårt att ta ut laget framöver, precis som det ska vara, säger Alexander Axén.

Damien Plessis genomgick en medicinsk undersökning av ÖSK:s kiropraktor under fredagsmorgonen och ansluter till ÖSK-truppen direkt. Det är för tidigt att säga om han är tillgänglig redan till gruppfinalen mot BK Häcken på söndag.

Spelarfakta Damien Plessis:
Född 5 mars 1988 i Neuville-aux-Bois, Frankrike
Längd: 193 cm
Position: Mittback & defensiv mittfältare
Vänsterfotad
Tidigare klubbar: Lyon, Liverpool, Panathinaikos, Doncaster Rovers, AC Arles, Lausanne-Sport, LB Châteauroux, Marítimo

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908