5-0 borta mot Norrtälje – nu väntar gruppfinal mot BK Häcken

Under lördagseftermiddagen ställdes ÖSK Fotboll mot BKV Norrtälje på bortaplan i andra gruppspelsomgången av Svenska Cupen. Martin Lorentzson gjorde enda målet i första halvlek innan ÖSK drog proppen ur i andra. Victor Sköld och Johan Mårtensson gjorde varsitt mål och Ferhad Ayaz två mål i en stark andra halvlek. ÖSK tog därmed en mycket stabil 5-0 seger.

ÖSK tog tag i taktpinnen direkt och dominerade spelet från minut ett mot hemmalaget som till vardags spelar i division 2. I den nionde minuten ryckte Omoh fram ute på högerkanten och passade fram Besara centralt i straffområdet, Nahir sköt dock avslutet utanför. Två minuter senare slog Gerzic in ett inlägg mot Hines-Ike som dröjt sig kvar efter en hörna. Mittbackens nick gick dessvärre utanför. ÖSK fick en ny hörna med kvarten spelad. Gerzic slog den mot första stolpen där Ring nickskarvade bollen vidare till en centralt framstormande Lorentzson som behärskat nickade in 0-1. Skönt med tidig utdelning. ÖSK dominerade spelet under hela första halvlek, Norrtälje lyckades bara vid något enstaka tillfälle att få till något långskott. Inget av värde som hotade Fagerström mellan stolparna. I den 28:e minuten var Mårtensson ytterst nära att utöka ledningen till 0-2 men nyförvärvets dyknick gick klockrent i stolpen efter ett fint inlägg från Ayaz. Det blev bara ett mål under första halvlek och lagen gick in i omklädningsrummen med 0-1 på resultattavlan.

Inför andra halvlek valde Axén att byta anfallare och Mbombo byttes ut mot Sköld. ÖSK inledde andra halvlek i samma stil som den första. Stort bollinnehav och många hörnor men inga högkvadratiga målchanser under inledningen av andra halvlek. I den 55:e minuten däremot kom en kanonchans. Omoh löpte sig loss ute till höger och serverade Besara i ett ypperligt läge centralt men avslutet högt över. Med knappa timmen spelad dribblade sig Omoh fram igen, den här gången till vänster, och slog in en hård låg boll mot straffområdet. Vid första stolpen stångade sig Sköld fram och kunde trycka in 0-2 upp i nättaket. Bara några minuter senare kom ytterligare ett mål. Ring assisterade vackert Ayaz som från snäv vinkel till vänster i straffområdet kunde rulla in 0-3. ÖSK fortsatte att trycka på och Norrtälje orkade inte hålla ihop försvaret lika bra som tidigare. Ring drog iväg en elegant långboll mot straffområdet som Mårtensson direktavslutade i mål, 0-4. Det skulle även komma ett femte mål. Ayaz löpte ikapp en djupledsboll och drog sig förbi Norrtäljemålvakten och han kunde rulla in bollen i öppet mål. Rejäl islossning för ÖSK under andra halvlek. I den 81:a minuten skapade Norrtälje sin bästa målchans i matchen. Den ensamme anfallaren Mellberg fick fritt skottläge i straffområdet men Fagerström gjorde en fin benparad. Fler mål blev det inte i matchen utan ÖSK kunde vända hemåt med en säker 5-0 seger. Nu stundar en direkt avgörande match mot BK Häcken nästa lördag om vilket av de allsvenska lagen som avancerar till slutspel i Svenska Cupen 2017.

Nästa match för ÖSK går av stapeln söndag 5 mars kl. 16:00. Då gästar BK Häcken Behrn Arena i Svenska Cupens tredje gruppspelsomgång.

Resultat: 0-5 (0-1)
Mål: Lorentzson 15’, Sköld 59’, Ayaz 62’, Mårtensson 66’, Ayaz 73’.
Byten ÖSK: Mbombo ut – Sköld in (46’), Omoh ut – Rogic in (67’), Ayaz ut – Ajdarevic in (79’).