ÖSK lånar mittfältare från Manchester City

Foto: Erik Wärlegård

ÖSK är överens med Manchester City om ett lån av den 20-årige ghananske mittfältaren Divine Naah. Lånet gäller till att börja med under vårsäsongen och Naah ansluter till Örebro redan under torsdagen.

Divine Naah är född i Ghana 1996 och fostrad i Right to Dream Academy. Sommaren 2014, endast 18 år gammal, skrev han på för den brittiska storklubben Manchester City och har sedan dess varit utlånad. Efter en kort sejour i Strømsgodset i norska Tippeligaen lånades han i januari 2015 ut till NAC Breda i holländska Eredivisie. På knappt en och en halv säsong startade han i 32 matcher för det holländska laget. I somras lånades han ut till FC Nordsjælland i danska SAS-ligan och har under hösten spelat fem matcher för danskarna. Trots sin unga ålder finns det alltså gott om rutin från matchspel i högstaligorna i flera europeiska länder.

– När den här möjligheten dök upp tvekade vi inte, säger Magnus Sköldmark sportchef i ÖSK. Naah är en mycket spännande mittfältare som kommer spetsa konkurrensen på vårt redan starka mittfält. Han är användbar på flera av de offensiva positionerna och ger oss fler alternativ i hur vi kan spela laget. Det är dessutom även roligt att Manchester City ser att vi har en bra utvecklingsmiljö.

Divine Naah gör sitt första träningspass med ÖSK under torsdagen och genomgick en medicinsk undersökning under morgonen. ÖSK jobbar för att få honom spelklar med förhoppningen att han ska finnas tillgänglig till hemmamatchen mot BK Häcken, söndagen den 5 mars.

– Jättekul att allt har fallit på plats. Vi har tittat en hel del på Naahs matcher sedan vi fick indikationer på att ett lån var möjligt och vi tror han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Det finns egenskaper i honom som vi tror kommer blomma ut och få rejäl färg i ÖSK-tröjan, säger Alexander Axén, huvudtränare.

ÖSK tittar fortsatt efter förstärkningar inför Allsvenskan 2017 och Magnus Sköldmark bekräftar att man har många parallella spår igång:

– Vi har tidigare sagt att vi letar förstärkning i både försvarslinjen och i anfallet och det gäller fortfarande. Vi fortsätter att följa den plan vi har och lånet av Naah är en del i den planen. Ska vi värva vill vi ha hit spelare som utvecklar laget. Vi känner oss trygga med sättet vi jobbar och stressar inte. Vi märker att intresset från örebroarna är stort och tillsammans ska vi jobba hårt för att skapa en riktigt bra säsong. Förhoppningsvis kan vi presentera ytterligare pusselbitar de närmaste veckorna, avslutar Magnus Sköldmark.

För mer information:
Kontakta Simon Åström
073–909 09 90
simon.astrom@oskfotboll.se

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908