Motståndarkoll: Åtvidabergs FF

På lördag spelas årets första tävlingsmatch när Åtvidabergs FF kommer till Behrn Arena. Här får ni all information ni behöver om motståndarna.

2015 var senast Åtvidaberg spelade i Allsvenskan. Efter en tung säsong och en 16:e-plats i tabellen blev det istället spel i Superettan under 2016. Spelaromsättningen blev stor efter uttåget ur Allsvenskan och inför säsongsstarten 2016 var många oroliga över att det skulle bli svårt att klara av Superettan. Den unga truppen ville dock annat och nedflyttningsstrecket var aldrig nära.

Statistik 2016
Placering: 6:a i Superettan med 44 poäng
Resultatrad: 13 vinster, 5 oavgjorda, 12 förluster, målskillnad 53-53
Resultatrad bortamatcher: 3 vinster, 4 oavgjorda, 8 förluster, målskillnad 23-35
Noterbara resultat: 23 maj, Åtvidabergs FF – Athletic FC United, 4-0

Spelare som utmärkte sig 2016:
Shkodran Maholli, forward, 15 mål, skytteligavinnare i Superettan
Ammar Ahmed, mittfältare, 10 mål
Simon Helg, mittfältare, 7 assist

Under 2017 har Åtvidaberg hittills hunnit spela två träningsmatcher. En vinst mot Nyköpings BIS med 4-0 och därefter en oavgjord match mot Syrianska med slutresultatet 2-2. Omsättningen av spelare har inte varit alls lika stor som inför fjolårets säsong, men de förändringar som gjorts har påverkat centrallinjen. Det återstår att se om nyförvärven klarar av att prestera lika bra som spelarna som lämnat.

Noterbara spelarförluster:
Shkodran Maholli, BK Häcken
Ammar Ahmed, Dalkurd
Månz Karlsson, Östers IF

Noterbara nyförvärv:
Linus Tornblad, forward från Ljungskile
Emil Bellander, forward från Gefle
Johan Ramhorn, back inlånad från Kalmar
Fredrik Holster, mittfältare från Assyriska

Spelare att se upp med:
Simon Helg
I och med att både Shkodran Maholli och Ammar Ahmed lämnat är det än så länge osäkert vem i Åtvidaberg som ska göra lagets mål. Något som dock är högst sannolikt är att Simon Helg kommer spela fram till en hel del av dem. Assistkung förra säsongen med 7 målgivande passningar i Superettan gör att ett extra öga bör hållas på yttermittfältaren.

Senaste mötet:
ÖSK mötte Åtvidaberg två gånger under 2015. Båda matcherna slutade med uddamålsvinst till ÖSK:s favör. Hemmamatchen på Behrn Arena spelades under våren och slutade 2-1. Det var ÖSK:s första Allsvenska seger för året och innebar starten av en ordentlig uppryckning. Under hösten när Åtvidaberg stod som hemmalag slutade matchen med en 3-2-vinst för ÖSK.

Text:Viktor Eriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908