ÖSK värvar Yannis Mbombo från belgiska storklubben Standard Liege

ÖSK är överens med belgiska anfallaren Yannis Mbombo, 22. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018 med option på ytterligare ett år.

Yannis Mbombo kommer närmast från belgiska storklubben Standard Liege, men har senaste säsongen varit utlånad till franska Sochaux.

– Yannis Mbombo gjorde ett starkt intryck på oss under provspelet tidigare i höstas. Trots sin unga ålder är det en rutinerad spelare. Han är snabb, stark i avslutsfasen och vi hoppas han kan blomma i ÖSK under de kommande åren, säger sportchef Magnus Sköldmark.

Yannis Mbombo avklarade en medicinsk undersökning under måndagen och ansluter till Örebro och laget på fredag. Han är aktuell för spel i ÖSK:s första träningsmatch mot IK Sirius hemma på Behrn Arena på söndag.

Förutom Yannis Mbombo har ÖSK värvat Johan Mårtensson från Helsingborgs IF och Filip Rogic från AFC Eskilstuna. ÖSK har dessutom förlängt kontrakten med örebrosönerna Carl Ekstrand Hamrén och Sebastian Ring samt med målvakten Anton Fagerström.

– Vi är en bra bit på vägen med årets lagbygge och vi arbetar intensivt med ytterligare förstärkningar, säger Magnus Sköldmark.

Spelarfakta: Yannis Mbombo Lokwa
Född: 8 april 1994
Födelseort: Bryssel, Belgien
Längd: 178 cm
Position: anfallare

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908