Ytterligare initiativ av Örebro SK för Musikhjälpen

– supporter släpps in i det allra heligaste

Musikhjälpen pågår för fullt i Örebro. Stadens allsvenska fotbollslag Örebro SK gör allt man kan för att bidra till insamlingen och kommer nu att släppa en supporter längre in bakom kulisserna än någonsin tidigare. I en auktion där summan fullt ut tillfaller Musikhjälpen får vinnaren en unik möjlighet att följa med laget in i det allra heligaste under en matchdag. Bland annat får man vara med på matchgenomgång, värma upp med laget och sitta med i omklädningsrummet under halvtidssnacket.

”För oss som klubb är det oerhört viktigt med engagemang utanför fotbollen. När Musikhjälpen är i Örebro är det självklarhet för oss att bidra till deras viktiga arbete för barns rätt att gå i skolan. Vi har redan genomfört en rad aktiviteter, bland annat en inomhuscup tillsammans med KIF Örebro. Våra supportrar driver en uppskattad insamling för att hedra ÖSK-legendaren Anders Karlssons ljusa minne. Vi har blivit smittade av atmosfären på ”Kärlekens torg” och vill hjälpa Musikhjälpen ytterligare”, säger Erik Wärlegård, kommunikationsansvarig i ÖSK.

I beskrivningen av auktionen framkommer att vinnaren får komma närmare ett lag än någon supporter gjort tidigare. Den som bjuder högst får ta del av följande i samband med en allsvensk match:

- Vara med när spelarna samlas inför match
- Vara med på matchgenomgång med spelare och tränare
- Vara med på innerplan under uppvärmningen
- Vara med i omklädningsrummet innan match, i halvtid och efter match
- Full access till spelargången
- Vara med på presskonferens efter matchen
- Uppvärmningsställ och matchtröja med sina initialer

ÖSK:s tränare Alexander Axén betonar att det är givet att bidra till Musikhjälpens viktiga arbete. På frågan om det är kontroversiellt att ta in en utomstående i dessa sammanhang svarar han:

”Vi jobbar aktivt för att vara en öppen klubb. Vi vågar släppa våra supportrar nära och ge en inblick i hur vår verksamhet fungerar. Därför är den här aktiviteten naturlig för oss, även om vi tar det ett steg längre än någonsin innan”.

Länk till auktionen:
http://www.tradera.com/item/280404/271676701/orebro-sk-hang-med-tranare-och-spelare-under-allsvensk-match-musikhjalpen

Om Musikhjälpen – Barn i krig har rätt att gå i skolan
Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen, där en undangömd humanitär katastrof uppmärksammas. Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Möjligheten till ett tryggare liv kan börja med ett block och en penna. Vi har en möjlighet att påverka framtiden och förbättra utsikterna för miljoner av barn världen över.

För frågor:
Erik Wärlegård, kommunikationsansvarig Örebro SK, 0702-03 86 59
Simon Åström, vd Örebro SK, 0739-09 09 90

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908