Uddamålsförlust på Gamla Ullevi

ÖSK mötte under torsdagskvällen IFK Göteborg på Gamla Ullevi i en viktig match i kampen om Europaplatserna. Hemmalaget hade 1-0 i halvtid efter ett sent ledningsmål av Hysén. Efter en målrik andra halvlek, med en tidig kvittering från Besara och en sen reducering till 3-2 från Ajdarevic, kunde Blåvitt till slut avgå med uddamålsseger.

I det täta spelschemat av Allsvenskan fick ÖSK under torsdagen chans till revansch efter det sura poängtappet mot Sundsvall senast. På andra sidan stod nu IFK Göteborg. De blåvita inledde matchen piggast. Redan i första spelminuten hittade bollen nätmaskorna bakom Jansson, men Omarsson stod i offsideposition när han slog in den och målet dömdes bort. Några minuter senare gick Salomonsson i djupled och tog sig in i straffområdet, men Jansson kom ut fint och avstyrde situationen. Med tio minuter på matchklockan skapade IFK ytterligare ett fint läge när Jamieson slog ett inlägg som Rieks mötte med huvudet, men nicken gick över ribban. ÖSK:s första chans kom efter en kvart när Ajdarevic slog en läcker djupledspassning till en framstörtande Sköld. Victor kom dock aningen för sent och Alvbåge kunde skopa upp bollen. Några minuter därefter var IFK på nytt nära att ta ledningen. Ankersen vände upp några meter utanför straffområdet och sköt. Bollen gick som en projektil mot det bortre krysset men passerade på utsidan av virket.

I mitten av halvleken gick både Rieks och Ajdarevic i däck efter en närkamp. Båda spelarna vred sig i plågor. Dansken tvingades utgå och ersattes av Hysén, medan Astrit reste sig upp och återvände in på planen. ÖSK hade sen två bra lägen på kort tid. Först fick Sköld bollen i djupled men avslutet blev för tamt. Ajdarevic fick sen fritt skottläge utanför straffområdet. Alvbåge var inte nära att nå vänsterskottet, men bollen gick någon decimeter över. I den 31:a minuten skapade sig Sköld ett jätteläge för att ge ÖSK ledningen när han vände bort en försvarare i boxen och kom fri med Alvbåge, men smällde bollen utanför. Dålig precision i avsluten så långt. I den 41:a minuten skulle dock målnollan i matchen spräckas. Ett IFK-inspel från höger hittade fram till Ankersen som avslutade direkt. Jansson reflexräddade med handen men returen studsade ut till Hysén som rakade in bollen i öppet mål till 1-0 för IFK Göteborg. Hysén var sen nära att utöka till 2-0 på tilläggstid, men hans nick på Smedberg Dalences hårda inlägg passerade på utsidan av Jansson högre stolpe. Uddamålsledning för hemmalaget i paus.

ÖSK fick en perfekt start på andra halvlek. Efter en duell på offensiv planhalva hittade bollen fram till Besara i ytan framför straffområdet, något till höger. Nahir tog med sig bollen inåt och klippte till med vänsterfoten i steget. Bollen borrade sig in bortre hörnet bakom en chanslös Alvbåge. 1-1 och Besara målskytt fjärde matchen i rad. Bara två minuter senare fick Sköld ett nytt friläge efter nicktouch från Broberg. Inte heller denna gång ville det sig för Victor, som återigen tofflade bollen förbi Alvbåge men utanför målramen. I den 54:e minuten störtade Omarsson in i straffområdet till höger och serverade en passning parallellt med mållinjen som nådde Ankersen, men Björnquist störde dansken och det hela slutade med inspark. Två minuter senare återtog IFK ledningen. Hemmalaget kom i en flygande kontring med Omarsson som bollförande spelare centralt. Islänningen valde att skjuta trots fina passningsalternativ. Bollen vobblade och Jansson som hade tyngden på fel ben styrde bollen in i eget mål. 2-1. Albaek kunde sen ha utökat ledningen när han fyllde på i boxen efter ett nytt fint anfall, men avslutet gick över. Axén bytte in Omoh och Sema men ÖSK hade svårt att lyfta upp spelet.

Med en kvart kvar av matchen fångade Hysén upp en andraboll efter en frispark, tog sig in i straffområdet till vänster och sköt lågt och hårt. Bollen fick fart i gräset och Jansson hann inte med. 3-1 till IFK och det kändes avlägset med närkingska poäng. Från ingenstans fick ÖSK i den 81:a minuten dock liv i matchen igen. Björnquist slog ett tidigt hårt inlägg och från en position utanför straffområdet satte Ajdarevic huvudet mot bollen. Nicken studsade i gräset och förbi Alvbåge till 3-2. ÖSK fick till en helt okej forcering på slutet men lyckades inte trycka in någon kvittering trots chanser för såväl Almebäck som Ajdarevic på tilläggstid. Göteborg kunde därmed avgå med segern och ryckte ifrån ÖSK i tabellen.

Nästa match spelar ÖSK på hemmaplan på måndag den 26 september kl. 19.00. Då gästar Gefle IF Behrn Arena.

Resultat: 3-2 (1-0)
Mål: Hysén (41’), Besara (46’), Omarsson (56’), Hysén (75’), Ajdarevic (81’).
Varningar: Åhman Persson, Ajdarevic, Salomonsson, Pettersson, Lorentzson,

Hörnor: 4-4

Byten IFK Göteborg: Rieks ut - Hysén in (27’), Smedberg-Dalence ut - Tom Pettersson in ( 77’).

Byten ÖSK: Sköld ut - Omoh in (66’), Broberg ut - Sema in (75’), Gerzic ut - Ayaz in (87’).

Publik: 8886

Domare: Patrik Eriksson (huvud), Mahbod Beigi (ass), Fredrik Klyver (ass), Adnan Jukic (fjärde).